IVM krijgt recyclagepark van Deinze in beheer

In april besliste de gemeenteraad om de exploitatie van het recyclagepark aan de Europalaan vanaf 1 augustus over te dragen aan afvalintercommunale IVM. Het toegangssysteem, tarieven en werking van het recyclagepark blijven ongewijzigd. De openingsuren wijzigen wel.

Containerpark Deinze

In de aanloop naar de fusie Deinze-Nevele werd onderzocht welk scenario de voorkeur geniet voor de uitbating van beide recyclageparken. In deze zoektocht stond een optimale dienstverlening voor de burgers voorop. ‘Uit de vergelijking van de mogelijkheden bleek de overdracht van het beheer aan IVM de beste optie voor onze inwoners te zijn. Als afvalintercommunale heeft IVM alle expertise in huis over afvalverwerking en de exploitatie van recyclageparken’ stelt Bruno Dhaenens, schepen van milieu. IVM exploiteert op dit moment reeds de parken van Eeklo en Kaprijke/Sint-Laureins.

‘Bovendien biedt de overdracht ook op lange termijn meer perspectieven om in het volledige werkingsgebied van IVM de gemeentegrenzen open te stellen en onze inwoners de kans te geven om voor het dichtstbijzijnde recyclagepark te kiezen’ vult burgemeester Jan Vermeulen aan.

Nieuwe openingsuren

Jaarlijks noteren we zo’n 103.000 bezoeken aan het recyclagepark, met op topdagen tot 900 bezoekers per dag. Wat verandert er aan deze essentiële dienstverlening voor onze burgers? Het toegangssysteem, tarieven en werking van het recyclagepark blijven ongewijzigd.

De openingsuren wijzigen wel vanaf 1 augustus, met avondopeningen en een opening op zaterdagnamiddag. Er komt een zomer- en winterregime dat aangepast is aan de noden van de gebruikers. Beide volgen eenzelfde stramien, maar in de zomer blijft het park ’s avonds beduidend langer open.

Zomerregime (1 maart – 31 oktober)

 • Ma: gesloten
 • Di: 10 – 12 u. en 12.30 – 17 u.
 • Wo: 13 – 19 u.
 • Do: 13 – 19 u.
 • Vr: 10 – 12 u. en 12.30 – 17 u.
 • Za: 9 – 12 u. en 12.30 – 18 u.

Winterregime (1 november – 28 februari)

 • Ma: gesloten
 • Di: 10 – 12 u. en 12.30 – 17 u.
 • Wo: 13 – 17 u.
 • Do: 13 – 17 u.
 • Vr: 10 – 12 u. en 12.30 – 17 u.
 • Za: 9 – 12 u. en 12.30 – 16 u.


Gratis infolijn

Via het gratis nummer 0800 13 580 volgt IVM momenteel reeds de meldingen over de huis-aan-huis inzamelingen op. Vanaf 1 augustus wordt dit uitgebreid en kan je er ook terecht met vragen en opmerkingen over het recyclagepark, iedere werkdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...