Sociale koopwoningen in Bachte-Maria-Leerne (Deinze) krijgen vorm, bouw van sociale koopwoningen gestart.

De nieuwe verkaveling tussen de Meirebeekstraat en de Leernsesteenweg in Bachte-Maria-Leerne, deelgemeente van Deinze, krijgt vorm. De sociale huisvestingsmaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk bouwt er momenteel 33 sociale koopwoningen.

Het zogenoemde ‘Project Meulenhoek’ bestaat uit koppelwoningen en aaneengesloten bebouwing voorzien van een tuin, terras en garage of carport. De bouw van de 33 sociale koopwoningen gebeurt door Bouwonderneming Damman nv uit Deerlijk.

Vertraging

Normaal gezien hadden de bouwwerken al vroeger moeten starten. Een archeologisch vooronderzoek wees echter op de aanwezigheid van sporen uit de metaaltijden en de Gallo-Romeinse periode. Er volgde dan ook uitgebreid archeologisch onderzoek, waarbij onder andere een klein grafveld uit de metaaltijd blootgelegd werd. Uiteraard zorgde dat voor vertraging.

“Bovendien lieten we ook nog een studie uitvoeren om te werken met een ondergronds warmtenetwerk”, vult directeur Hans Heyse aan. “Dit bleek echter te duur te zijn en werd ook niet ondersteund door de vorige bevoegde minister.”

Koop- en huurwoningen

Maar nu dat allemaal achter de rug is, zijn de bouwwerken dus effectief van start gegaan. Het einde van de werken is voorzien in het voorjaar van 2020.

In een tweede fase zal Volkshaard – zusteronderneming van KLE Het Volk – nog 19 sociale huurwoningen bouwen in de verkaveling. Volkshaard heeft in Deinze ook al sociale huurappartementen in de D. Delcroixstraat (residentie Rekkelingehof) en in het Donzapark langs de Karel Piquélaan (Rekkelinge II).

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...