Concert “wan-HOOP” slotpunt herdenking Eerste Wereldoorlog

Het slotpunt van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog wordt in Deinze het bijzondere concert “wan-HOOP” – The Great War remembered op 9 en 10 november in de Sint-Pauluskerk in Petegem-aan-de-Leie. Het wordt een totaalspektakel met beeld, muziek en woord. De artistieke leiding ligt in handen van Kenny Van Heuverswijn.

Het slotpunt van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog wordt in Deinze het bijzondere concert “wan-HOOP” – The Great War Rememberedop 9 en 10 november in de Sint-Pauluskerk in Petegem-aan-de-Leie.

Het concert wordt een totaalspektakel met beeld, muziek en woord, een bijzondere evocatie rond de beleving van de Eerste Wereldoorlog in onze stad. De organisatie is een samenwerking tussen harmonieorkest Deinze, koor Cantate Domino Deinze, theatergroep De Gemaskerde Hand, kinderkoor basisschool Driessprong, DéCéDé (dichtersconvent Deinze), brandweerzone centrum – post Deinze en stad Deinze, onder de artistieke leiding van Kenny Van Heuverswijn.

“Door de organisatie van dit evenement wou ik zo veel mogelijk verenigingen uit Deinze laten samenwerken aan een evocatie van de Eerste Wereldoorlog, met focus op de gebeurtenissen in Deinze. Velen zijn immers vergeten wat de oorlog heeft betekend in onze stad en voor onze ouders, grootouders, overgrootouders, … . Het is een ideale gelegenheid voor de verenigingen om elkaar beter te leren kennen. We namen hiervoor contact op met schepen van cultuur Rutger de Reu, die voor de nodige ondersteuning heeft gezorgd” klinkt het bij Kenny Van Heuverswijn.

“Het totaalspektakel brengt 100 mensen op het podium en DéCédé zal voor de gelegenheid drie gedichten schrijven als inleiding op de drie delen van een werk dat voor de eerste keer in België gespeeld zal worden (Letters for Home van Peter Meechan). We zetten met plezier onze schouders onder dit initiatief, het is van groot belang dat we de herinnering aan het verleden levend houden. De samenwerking tussen de vele verenigingen toont dat er een breed draagvlak is. Dit wordt een groots evenement dat geschiedenis, cultuur en muziek combineert” vult schepen van cultuur Rutger De Reu aan.

Deelnemers:

 • Koor Cantate Domino Deinze o.l.v. Gertjan Scheir
 • Koninklijk Harmonieorkest Deinze o.l.v. Kenny Van Heuverswijn
 • Toneelvereniging De Gemaskerde Hand Petegem
 • Brandweerzone centrum – Deinze – klaroen-en trommelkorps o.l.v. Tim Lagaisse
 • Kinderkoor vrije basisschool Driessprong o.l.v. Veronique Vanderquaden
 • DéCéDé (dichtersconvent Deinze)

Met medewerking van:

 • Erfgoedcel Leie Schelde (POLS) – David Vanhee
 • Tony Vanhee
 • Familiekunde Vlaanderen & Deinze
  • Romain Deboever
  • Claude Gekiere
 • Denis Pieters
 • Heemkundige kring Het Land van Nevele – Stefaan de Groote
 • Stadsbestuur Deinze

Praktisch
Wan-HOOP – The great war remembered.
Vrijdag 9 en zaterdag 10 november, start om 20 u.
Sint-Pauluskerk, Oostkouterlaan 5-7, 9800 Petegem-aan-de-Leie
Tickets: € 14 (drankje inbegrepen, kinderen < 12 jaar: gratis mits reservatie), www.harmonieorkestdeinze.be, 0499 38 48 48 of via het onthaal van dienstencentrum Leiespiegel (Brielstraat 2, 9800 Deinze)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...