De Oude Leie Dua- Triatlon is aan zijn derde editie toe. Na een naamswijziging komt er dit jaar nu ook een duatlon bij. Met de organisatie van deze dua- triatlon wil het Blue Globe Sports Endurance Team (BGSET) de laatste triatlon van het triatlonseizoen, maar ook de eerste duatlon van het cross-duatlonseizoen organiseren.

De triatleten zwemmen 750 m, mountainbiken 22,5 km en sluiten vervolgens af met een loopje van 7,5km. In de duatlon wordt de 750m zwemmen van de triatlon vervangen door 3km lopen

De dua-triatlon speelt zich af in de prachtige omgeving van de Oude Leie op en rond de River Ranch te Astene.

Bij de triatlon kan je deelnemen individueel of in team. De duatlon is individueel. Het niveau van de deelnemers gaat van recreatief tot semi-professioneel.

BGSET wil lopers, fietsers en zwemmers aanzetten tot duatlon of triatlon. Heel vaak wordt triatlon als hoogdrempelig ervaren en daar wil dit recreatieve team uit Deinze verandering in brengen. Hoge inschrijvingsgelden, het gebrek aan een goeie zwemtechniek of degelijke begeleiding, om maar enkele van die hoogdrempelige factoren op te noemen, net daar wil ons team iets aan doen.

We willen iedereen, ongeacht leeftijd en geslacht, warm maken om deel te nemen aan onze events of zich aan te sluiten bij onze club.

BGSET verwelkomt graag elke dua-triatleet op onze wedstrijd die start op zondag 7 oktober om 11u op de weide achter de River Ranch te Astene.

De wedstrijdstart ligt op de weide van de River Ranch, Leieoever 1 in Deinze. Inschrijven kan via de website: www.blueglobesportsenduranceteam.com

Delen op: