Themaweek Werelddierendag

Donderdag 4 oktober is Werelddierendag. Op die dag besteedt men wereldwijd extra aandacht aan de dieren. Voor de eerste maal organiseert de stedelijke adviesraad voor dierenwelzijn samen met verschillende partners een aantal activiteiten in het kader van Werelddierendag.

Wandeling met de hondWoensdag 3 oktober van 14 tot 16 u. – De Brielmeersen

Grootouders kunnen met hun kleinkinderen deelnemen aan een wandeling met de hond aan korte leiband. Begeleiding door Leen Vandewalle (dierenarts) en Florent Van Broek (voorzitter adviesraad voor dierenwelzijn). Start aan de jachthaven. Deelname is gratis, maar inschrijven vooraf is nodig via [email protected].

Lezing I love happy cats

Donderdag 4 oktober om 20 u. – raadzaal Leiespiegel

Anneleen Bru, gedragstherapeute gespecialiseerd in huiskatten, vertelt over de katten en hun gedrag. Ook stadsdichter Luc C. Martens levert een bijdrage aan deze lezing. Deelname is gratis, graag reserveren via [email protected].

Ontdekkingsreis in de vogelwereld

Zaterdag 6 oktober – Letters & Co

Om 14 uur is er een workshop vogels spotten voor kinderen, met Camilla Dreef, ornitholoog, bioloog en auteur. Om 16.30 u. zijn alle vogelliefhebbers welkom voor de voorstelling van Camilla’s boek Kwie-Kwie-Kwie-Kwie-Kwie. Inschrijven via [email protected] – 4 euro per activiteit (combiticket: 6 euro).

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...