#FARM Nieuwe hotspot in Deinze.

Als Deinze de ambitie heeft het Kopenhagen van België te worden, dan heeft het ook recht op nieuwe, hedendaagse initiatieven.

Een eerste, voorzichtige aanzet werd reeds gegeven door de oprichting van de pop-ups in het oude gebouw van Van Kerkhove aan het station in Deinze. CafeInterieur, Jesse Artworks, Toek en Altoos vonden daar een onderkomen. Dit was echter een tijdelijke situatie, aangezien het vroegere Liebaert-gebouw tegen de grond gaat voor een nieuwe woonsite.

Zo zag Altoos zich genoodzaakt uit te kijken naar een nieuwe locatie. Altoos staat voor meubelrenovatie; oude meubelen opknappen en aanpassen naar hedendaags interieur om hen zo een 2° leven te geven. Ook eigenzinnige interieurinrichting behoort tot hun vakgebied. Vanuit een passie voor mooie voorwerpen en gebouwen, alsook de drang om materialen te hergebruiken, gingen ze dan ook  op zoek naar oude industriële panden ten einde een nieuw onderkomen te vinden. Zo kwamen ze uit bij de vroegere Kringwinkel in de Slachthuisstraat.

Er was een onmiddellijke klik met de eigenaar, Bart Van Den Abeele, zelf gepassioneerd door oude voorwerpen en recuperatie van materialen. Zo werd al gauw de idee geopperd niet alleen Altoos een nieuwe thuis te bezorgen, maar ook het oude industriële gebouw terug te doen opleven en er een stek van te maken voor bedrijven die staan voor creativiteit, duurzaamheid en vernieuwing. Vanuit die gezamelijke interesse kwam het dan ook snel tot een akkoord, waarbij de uitbating in handen genomen werd door Joost, Charlotte en Hilde.

Oorspronkelijk behoorde het pand toe aan een metaalproductiebedrijf met de naam FARM. Deze sterke naam zal overgenomen worden in het nieuw project. Vandaar dat de letters, zoals ze vroeger ook aan de gevel bevestigd waren, inmiddels teruggeplaatst zijn.

Van metaalverwerkingsbedrijf naar kringwinkel naar…..ondernemershub:

Farmfabriek wil een hippe site in Deinze worden, waar verschillende activiteiten gehuisvest zijn die staan voor creativiteit en eigenzinnigheid en waar de bezoeker aangenaam kan vertoeven.  Iets drinken of eten, een wekelijkse biomarkt, verkoop van lokale producten, unieke en kleinschalige winkels, ateliers, tentoonstellingen,… Aan ondernemers die een ruimte zoeken in Deinze wil Farm niet alleen een betaalbaar alternatief, maar ook een goed gelegen en unieke handelsruimte bieden. Zo willen we niet alleen het pand en de stad nieuw leven inblazen, maar ook bijdragen aan Deinze’s reputatie als ondernemershub.

Geinteresseerden kunnen steeds contact opnemen met Joost, Charlotte of Hilde.

Meer info op www.farmfabriek.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...