Zondag 4 november gaat de traditionele Sint-Hubertusviering van Deinze door.

Sint-Hubertus_Paarden_Viering_Ooidonk_Deinze_©LouisBruyneel

Op 4 november organiseert het Ruiterkomitee Deinze vzw samen met de Wildbeheerseenheid “Tussen Leie en Schipdonk” de jaarlijkse Sint-Hubertusviering. Het evenement vindt traditioneel plaats op het prachtige domein van het Kasteel van Ooidonk en de ruime regio van Sint-Martens-Leerne, Vosselare, Bachte-Maria-Leerne en Astene. 


Tess Minnens (voorzitter) van het Ruiterkomitee Deinze hoopt u (opnieuw) te mogen verwelkomen op hun Honden- en Paardenwijding, en buitengewoon plattelandsevenement. Ze zetten samen het herfst- en winterseizoen in aan het kasteel van Ooidonk, waar demonstraties met roofvogels en jachthonden doorgaan.

In de wijde omgeving rond het kasteel kan u de jachtrit aanschouwen. Zo’n 150 ruiters en 30 koetsen nemen jaarlijks deel aan, volgens velen, één van de mooiste jachtritten van het land. Ons team probeert elk jaar, in samenwerking met vele landbouwers in de streek, compleet belangeloos een uitdagende en prachtige rit in elkaar te steken door bos en land. 

De wijding start om 10u waarna paarden en honden gewijd worden voor een voorspoedige winter. Na de wijding kan u genieten van een aperitiefje op de tonen van de jachthoornblazers of genieten van een herfstwandeling om en rond het kasteel. Rond 12u komen de ruiters terug richting kasteel via Maaigemdijk.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...