Recordaantal leerlingen in KADE Podiumkunsten en Beeldende kunsten

Het nieuwe schooljaar voor het kunstonderwijs kent een vliegende start. In KADE Podiumkunsten is er een stijging van bijna tien procent leerlingen. In KADE Beeldende kunsten kan men rekenen op maar liefst 25% meer leerlingen in de volwassenenafdeling.

In de KADE kent het nieuwe schooljaar een vliegende start. “Het bouwproject en de artistieke en pedagogische innovaties naar aanleiding van het nieuw decreet brengen het leerlingenaantal naar ongekende hoogtes” stelt Bruno Dhaenens, schepen bevoegd voor de academies.

In KADE Podiumkunsten klokt men, met een stijging van bijna tien procent, af op 2.150 leerlingen. De nieuwe leerlingen gaan dit schooljaar voor het eerst aan de slag met noten, ritmes en hun favoriete instrument of zetten hun eerste stappen op een theaterpodium of leren techniek en elegantie aan de ballet barre. De andere leerlingen bouwen hun kunsten verder uit.

Dankzij het nieuwe decreet – dat het Deeltijds Kunstonderwijs volledig hervormde – kunnen de leerlingen terecht in een kwalitatieve opleiding met een nieuw lessenpakket aangevuld met talrijke keuzevakken. “We bieden onze leerlingen een uitnodigende, degelijke en persoonlijke opleiding waarin ‘samen beleven’ centraal staat. We willen namelijk sterk inzetten op samen musiceren, spelen en dansen en het actief leren”, licht Geert Dhondt, directeur van KADE Podiumkunsten, toe. “We zijn dan ook bijzonder blij dat zowel kinderen als volwassenen de weg naar de academie vinden en hun vrije tijd op een creatieve manier willen doorbrengen.”

“Ook in de KADE Beeldende kunsten konden we rekenen op een mooie start van het nieuwe schooljaar met maar liefst 25% meer leerlingen in de volwassenenafdeling. De aantrekkingskracht van het nieuwe onderkomen voor de ateliers keramiek en ruimtelijke vormgeving/beeldhouwen is onmiskenbaar. Het bewijst dat investeringen in inspirerende maar tegelijk functionele en veilige werkplaatsen lonend zijn”, aldus directeur William Ploegaert, directeur van KADE Podiumkunsten.

Info

KADE Podiumkunsten, Kalkhofstraat 25, 9800 Deinze, 09 381 96 40

[email protected]  
www.muziekacademiedeinze.be  
www.facebook.com/samwd.deinze

KADE Beeldende kunsten, Guido Gezellelaan 55, 9800 Deinze, 09 381 96 45

[email protected] www.saskdeinze.be

Dit vind je misschien ook leuk...