Repair Café Deinze – Zaterdag 24 november van 9h tot 13h

JNM Leievallei en Belga Business Center organiseren op zaterdag 24 november een Repair Café in Deinze. Elektriciens, naaisters, IT’ers en fietsenmakers staan er klaar om bezoekers te helpen bij alle mogelijke reparaties.

We gooien ontzettend veel weg. Ook voorwerpen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Bij Belga Business Center draait op 24 november alles om repareren. Tussen 9h en 13h. Bezoekers krijgen er gereedschap en materiaal ter beschikking om, met hulp van deskundigen, hun kapotte spullen te repareren. Alles waar wat aan hapert – kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, computers – krijgt in het Repair Café een tweede leven.

Praktische info

● Wanneer: Zaterdag 24 november, van 9h tot 13h
● Waar: Belga Business Center, Gaversesteenweg 55, 9800 DEINZE, gratis inkom.
● Organisatie: JNM Leievalle en Belga Business Center, met de steun van Netwerk Bewust Verbruiken, The Upgraders en Via Vélo
● Contact: Lard Vanobbergen, [email protected], 0475 81 32 46

Samen de afvalberg verkleinen

Via het Repair Café wordt waardevolle praktische kennis op een plezante manier overgedragen. Spullen hoeven niet weggegooid te worden, wat de grondstoffen en energie om nieuwe producten te maken beperkt. Door repareren te promoten, draagt Reapir Café bij aan het verkleinen van de afvalberg. Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. JNM Leievallei en Belga Business Center willen na 24 november op regelmatige basis een Repair Café in Deinze. Nieuws over data en locatie van de komende edities volgt zo snel mogelijk,

Reparatiekennis doorgeven

De mogelijkheid om het oude product te herstellen, is voor veel mensen geen logische reflex meer. Vaak weten we ook niet meer hoe dat moet, want kennis op vlak van herstel en reparatie verdwijnt zienderogen. Via het Repair Café in Deinze wordt waardevolle praktische kennis op een plezante manier overgedragen.

Leuk sociaal gebeuren

Via het Repair Café komen buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact. Lard Vanobbergen: “Als je samen een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders wanneer je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Alle lagen van de bevolking worden bovendien betrokken en vormen zo een sociale mix. En wie niets om te repareren heeft? Die kan ook een kop koffie of thee komen drinken en een handje toesteken.”

Repareerbeweging

Intussen zijn er al meer dan 200 Repair Cafés in België en zijn we deel van een internationale Repair- beweging in meer dan 18 landen. Lees op www.repaircafe.be meer over het ontstaan, de filosofie en de werking van Repair Cafés, en bekijk er de kalender met toekomstige evenementen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...