Vijfdejaars veilig naar school door gratis fluohesje van stad

Reeds jarenlang schenkt het stadsbestuur van Deinze een fluohesje aan iedere leerling in het vijfde leerjaar. Een goede zichtbaarheid van de leerlingen is van levensbelang. De actie is één van de vele inspanningen die Deinze levert voor een duurzame en veilige mobiliteit.

Fietsen is gezond, maar kan ook gevaarlijk zijn. Vooral tijdens de donkere wintermaanden is de zichtbaarheid van fietsers en voetgangers van het grootste belang. “We kiezen niet toevallig om fluohesjes te schenken aan de leerlingen van het vijfde leerjaar”, stelt schepen van onderwijs Trees Van Hove. “Deze leerlingen komen immers al vaak alleen met de fiets naar school. Met het fluohesje wijzen we hen ook op hun eigen verantwoordelijkheid om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Het spreekt voor zich dat we hen ook aansporen om een goede fietsverlichting te gebruiken en een helm te dragen.”

Dit jaar zijn er ook hesjes voorzien voor de leerkrachten. “Een goede zaak”, vindt Gerrit Depaepe, directeur van basisschool Driessprong. “Onze school kijkt er op toe dat leerlingen de fluohesjes gebruiken. Het is dan ook niet meer dan logisch dat leerkrachten en ouders het goede voorbeeld geven.”.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...