Huisvesting Welzijnsschakels

Momenteel is in deelgemeente Nevele, meer bepaald in een deel van de oude vleugel van het Woonzorgcentrum (WZC) Ter Leenen (Graaf van Hoornestraat 26, Nevele), een lokale schakel van Welzijnsschakels gevestigd. Dat is een vereniging die mensen met en zonder armoede samenbrengt. Wegens verplichte bijkomende brandveiligheidsmaatregelen is Welzijnsschakels genoodzaakt deze locatie te verlaten. Het college van burgemeester en schepenen biedt vanaf 1 maart 2019 een nieuwe huisvesting aan in de gemeentezaal van Nevele, beter gekend als het oude judolokaal (Vaart Rechts 14, Nevele).

“De lokale schakel van Welzijnsschakels is al sinds 2003 actief in Nevele. De vereniging brengt mensen met en zonder armoede samen. Zij wil vooral mensen met armoede-ervaring en mensen in een integratieproces opzoeken en een stem geven. Dat gebeurt op verschillende manieren: door persoonlijke contacten, door activiteiten in groep, door samen te praten met maatschappelijke diensten als OCMW’s, scholen, ziekenfondsen en artsen. Binnen Welzijnsschakels werken tal van vrijwilligers”, vertelt schepen Marleen Vanlerberghe, bevoegd voor armoedebeleid.

Reeds elf jaar maakt de lokale schakel van Welzijnsschakels gebruik van een aantal lokalen in de oude vleugel van het Woonzorgcentrum Ter Leenen. Haar werking breidde door de jaren heen stelselmatig uit, waardoor zij momenteel de hele benedenverdieping van de oude vleugel van het WZC Ter Leenen gratis ter beschikking heeft. Wegens verplichte bijkomende brandveiligheidsmaatregelen kan de vereniging niet langer in het WZC blijven. Het college van burgemeester en schepenen zocht mee naar een andere geschikte locatie. Deze werd gevonden in het vroegere judolokaal aan Vaart Rechts 14 in Nevele. Welzijnsschakels krijgt er de twee kleedkamers en een gedeelte van de grote zaal ter beschikking. Andere verenigingen kunnen ook nog verder gebruikmaken van de zaal.

Info

Sociaal Huis Nevele, Cyriel Buyssestraat 15, 9850 Deinze
09 381 95 00 – [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...