RSC The Handles provinciaal kampioen

Op de eerste twee wedstrijden van het jubileumjaar van RSC The Handles konden skippers, trainers en supporters meteen feest vieren.

Bij de beloften haalde team Belhandle 1 met Ella Van Hoey, Eline Deygers, Julie Zenner en Hanne De Cloet hun selectie voor het Belgisch kampioenschap verdiend binnen met een zilveren medaille als kroon op al hun werk. Het bleef tot op het einde heel erg spannend en ze eindigden dus op een zucht van de eerste plaats. Het tweede beloftenteam, Belhandle 2, met Marit Deraedt, Mira Minnaert, Florence Arickx en Noor Vandevelde eindigde mooi 8ste maar dat betekent helaas geen selectie voor het BK. Toch mogen onze jongste beloften heel fier zijn op hun prestaties! Zo staken ze met kop en schouders boven iedereen uit op Double Dutch speed. Dat belooft!

De +15 skippers deden het ook meer dan goed. Het jongste team met Marie De Willemacker, Lotte Tijtgat, Linde Lamon, Sarith Boone en Lies Brouckaert greep met een 13de plaats net naast een selectie voor het BK. Het puntenverschil met de top 10 was zeker haalbaar. Maar het geleverde werk belooft heel wat voor de toekomst. Mooi gesprongen.

De 3 andere teams hebben al iets meer ervaring en mochten wel met een selectie op zak naar huis. Het open team met Jef Vandecasteele, Camille Verzele, Lindsey  Van der Meirsch, Jolien Naessens en Evy Coulier haalden de top 10 en mogen hun goede wedstrijd opnieuw springen op het BK. Het open team met Tim Vandewalle, Rogier De Boever, Lowie Bouvijn, Rani Coppejans en Ana hadden een off day maar zelfs dan met al hun klasse ruim binnen de selectie voor het BK. Daar zal het een pak beter moeten maar daar hebben ze alle vertrouwen in.

Het meisjes team met Velika De Jaeger, Floor Degraeve, Fien Cocquyt, Joyce Devolder en Jodi Devolder sprongen een dijk van een wedstrijd en klopten alle favorieten. Ze stonden te blinken met de verdiende gouden medaille en kijken uit naar het Belgisch kampioenschap. Een mooie start van het 20ste jaar van RSC The Handles dat hopelijk dit jaar nog veel kersen krijgt op de mooie taart.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...