Belgisch record en bronzen medaille op BK

Vorig weekend werd het Belgisch kampioenschap ropeskipping gesprongen in de sporthal van Wuustwezel. Er namen 4 teams deel van RSC The Handles. De verre verplaatsing op zaterdag was op zaterdag nodig voor de open teams. Jef Vandecasteele, Camille Verzele, Lindsey Van der Meirsch, Jolien Naessens en Evy Coulier sprongen na het bijna perfecte PK opnieuw een degelijke wedstrijd. Ze toonden dat ze meer dan verdiend bij de top 20 van België horen en eindigden op een 15de plaats.

Het team met Rogier De Boever, Tim Van De Walle, Lowie Bouvijn, Rani Coppejans en Ana Decoster gingen resoluut voor een top 5 plaats met bijhorend EK-ticket. De klasse die deze 5 skippers hebben moesten er ook voor zorgen dat dit een quasi zekerheid was. Maar in sport zitten geluk en ontgoocheling dicht bij elkaar. Een perfecte start kreeg geen vervolg. Teveel fouten deden hen stranden op een 6de plaats, zonder EK ticket. Een ontgoochelend einde.

De meisjesteams maakten dezelfde verplaatsing op zondag. In de voormiddag sprong het jonge talent van The Handles hun BK. De beloften, Ella Van Hoey, Eline Deygers, Julie Zenner en Hanne De Cloet hoopten stiekem op een top 5 en kunnen dat ook zeker aan. Misschien was het wat stress die voor wat foutjes zorgen waardoor ze op een zucht van de top 5 eindigden. De 8ste plaats was voor hen met een miniem puntenverschil. Mooie resultaten en de groeimarge die de jonge talenten toonden belooft veel goeds voor de toekomst. In de namiddag was het tenslotte aan de senioren meisjes. Floor Degraeve, Velika De Jaeger, Fien Cocquyt, Joyce Devolder en Jodi Devolder behaalden op PK goud en begonnen vol vertrouwen aan het BK. De eerste twee proeven verliepen zoals gepland en beter. Op de snelheidsproef in Single rope behaalden ze een nieuw Belgisch record. Deze perfecte start werd gevolgd door een onverwachte dip. Het deed hen naar een 8ste plaats in de tussenstand zakken. Het vertrouwen in hun eigen kunnen en de mentale veerkracht zorgde er voor dat ze zich fantastisch herpakten en toonden welke kwaliteiten ze in huis hebben. De bronzen medaille was dus meer dan verdiend. Het was trouwens op een miniem verschil met de tweede plaats. Op naar Oostenrijk voor het EK.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...