Investeerders, ondernemers en handelaars kiezen voor Deinze als uitvalsbasis

vzw Deinze Winkelstad blijft scoren. Op twee jaar tijd hebben nu al meer dan 58 handelaars gekozen voor de stad Deinze als uitvalsbasis voor hun nieuwe zaak.

Investeren en ondernemen in een centrumstad is altijd een goede beslissing. Uiteraard zijn er verschillende factoren die een belangrijke rol spelen in deze keuze: de locatie, de prijs van vastgoed, de dynamiek van de stad en de groeiende omgeving.

Het zijn duidelijk niet alleen de grote steden die investeerders aantrekken. Ook stad Deinze is geliefd bij deze doelgroep. Dankzij de verschillende investeringen van stad Deinze op vlak van infrastructuur, mobiliteit, veilige fietspaden en cultuurbeleving is deze stad een groeiende en bloeiende stad.

De vele creatieve handelaarsinitiatieven van Deinze Winkelstad geven een extra boost aan de stad. Ook de talrijke commerciële acties en evenementen in samenwerking met de handelaars zorgen ervoor dat steeds meer consumenten Deinze kiezen als winkelstad. De nieuwe opstartende handelaars versterken het bestaand aanbod nog meer en zorgen voor extra beleving in de winkelstraten. Hoe meer kwalitatieve opstartende handelaars, hoe groter het aanbod, hoe meer beleving in de winkelstraten, hoe meer consumenten en hoe groter de zin om te kopen in Deinze.

“En deze positieve evolutie heeft ervoor gezorgd dat investeerders geloven in stad Deinze en dat de investeringsbereidheid groot is. Meer en meer bedrijven vestigen zich in Deinze en bouwpromotoren  verkiezen Deinze voor hun prestigieuze bouwprojecten”, getuigt Bruno Dhaenens, schepen bevoegd voor lokale economie.

“Maar ook de handelaars surfen mee op deze positieve golf en hebben zin om te groeien en te investeren.

De voorbije twee jaar hebben reeds 58 handelaars een nieuwe zaak opgestart, hun zaak uitgebreid of zijn ze verhuisd naar een meer strategische locatie. En de stijgende trend blijft aanhouden” aldus centrummanager Chris Verghote.

Waar andere steden het steeds moeilijker hebben om de leegstand te vullen en de stad zien leeglopen als commercieel centrum, kunnen we over Deinze Winkelstad alleen maar een positief verhaal neerpennen.

We stellen hierbij acht handelaars voor die kozen voor Deinze Winkelstad

Wood & Stone

Dit is een conceptstore die in mei opent op de Markt 58 met als motto “Boost your outdoor living”. De winkel wil u helpen om uw tuin om te bouwen tot een sfeervol geheel.

Wood & Stone bouwt al verschillende jaren kwalitatieve tuinconstructies, carports, fietsenbergingen,… met oog voor detail. Nu wil de onderneming nog een stapje verder gaan door accessoires te verkopen om uw tuin of uw outdoor living op te pimpen. Ook speeltoestellen voor kinderen zoals een schommel, een duikelrek, een evenwichtsbalk of een ander outdoorspeelgoed behoren tot het aanbod.

www.woodandstone.be

Braavo Trendstore & Tealounge

Zaakvoerster Angelique Deserranno opent vanaf 26 april Braavo Trendstore & Tealounge in de Tolpoortstraat 21. U vindt er de meest originele geschenken, hippe interieurdecoratie, handgemaakte hoogstandjes, een sfeervolle workshopruimte én een gezellige koffie- en theebar met suiker-, gluten- en lactosevrije en vegan proof delicatessen. Daarnaast ontdekt u er een leuk assortiment gezonde snacks en drankjes. Het aanbod varieert elk trimester. De zaak herbergt verder creaties van verschillende starters, designers en creatievelingen.

www.braavo.be

Mōnthur

Zaakvoerder Bernard Belaen lanceert vanaf 30 maart een nieuw concept in de optiekwereld.

Mōnthur biedt u trendy brillen en merkmonturen met kwaliteitsvolle glazen van Pentax.

Een nauwe samenwerking met fabrikanten en leveranciers laat de zaak toe grote merken en een topservice aan te bieden. Mōnthur verkoopt ook zonnebrillen en contactlenzen en biedt verder ook een gratis ogentest aan.

www.monthur.be

Hokus pokus toverbol en Femkes koffie magie

Momenteel vindt u in Hokus pokus toverbol in de Gentstraat 43 een ruim aanbod van snoep, ballonnen en geschenken De zaak bestaat tien jaar en breidt vanaf 31 augustus uit met een koffiebar. Deze is geopend op woens-, vrij- en zaterdag en wordt gerund door Femke, de dochter van zaakvoerster Nathalie Peeters.

www.hokus-pokus-toverbol.be

E-fit center

E-Fit center X Evy Gruyaert, gevestigd in Driespoort Shopping, is een all-in-one concept. Het is een totaaloplossing voor minder gewrichtspijnen, gezond en snel afslanken, om een boost te geven aan jouw metabolisme en om uw sportprestaties te verbeteren.

In de conceptstore bevindt zich ook een Healthy Shop waar u allerlei producten vindt om gezonder, slanker en/of gespierder te worden, met uiteraard het bijhorende advies.

www.efitcenter.be

Frames and Faces

Frames and Faces in de Gentstraat 36 is een brillenwinkel die unieke brillen en zonnebrillen van gekende en minder gekende merken aanbiedt. Achter het nieuwe Frames and Faces staat een deel van het team van Optiek Lammerant. “Met Lammerant focussen we op luxueuze designbrillen, terwijl Frames and Faces betaalbare designbrillen aan een jonger doelpubliek wil introduceren. We richten ons op een jongere doelgroep, omdat betaalbare designbrillen voor hen vaak ongekend terrein zijn” aldus Lieven De Clercq.

www.framesandfaces.be

Embody Ink

Tattoo Art Gallery bestaat sinds 2016, maar is sinds kort verhuisd naar de Kortrijkstraat 29. De zaak is ontstaan uit passie en liefde voor tattoos. Tattoo Art Gallery is gespecialiseerd in foto realisme. Zaakvoerster Evelyne Caluwé wil unieke en kwaliteitsvolle tattoos creëren.

https://embodyink.com/

Kroniek

Karsten Peck en Anne Huyghelier, de uitbaters van praatcafé Saga op de Markt, openden sinds 8 februari in de Oudenaardsesteenweg 131 een restaurant genaamd ‘Kroniek’. Het is geen klassiek restaurant. Je kan er gerechtjes delen met vrienden, urenlang aperitieven en iets eten aan de toog.

www.kroniek.be

Deinze Winkelstad heeft ook vandaag nog steeds nood aan een extra aanbod zoals een skateshop, sneakershop, toffe jeugdcafés, bruine kroegen, thematische beleefwinkels of boetieks. Want een versterking van het bestaand aanbod zorgt immers voor nog meer beleving.

Momenteel zijn er meer dan veertig dossiers ingediend van mogelijke nieuwe starters, doch elk nieuw initiatief is welkom. Deinze Winkelstad doet dan ook een oproep naar de vele ondernemers om de centrummanager Chris Verghote te contacteren om samen te bekijken hoe hun ambities en dromen kunnen worden gerealiseerd.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...