Feestelijke aanplant eerste bomen van het voedselbos

Na vele maanden plannen maken is het eindelijk zover: de eerste bomen van het voedselbos aan de Oude Kale in Nevele kunnen de grond in! Doe jij mee? Kom dan op zaterdag 30 maart van 10 u. tot 12.30 u. naar de Klaverhoeve, Vaart Rechts 20, 9850 Deinze (Nevele).

Na vele maanden plannen maken is het eindelijk zover: de eerste bomen kunnen de grond in! Op het braakliggend terrein aan het Vierklaver-dagcentrum voor mensen met een beperking legt de stad Deinze een bos aan waar iedereen van mag smullen. Door het braakliggend terrein aan de Oude Kale om te vormen tot een plaats met duurzame bomen en struiken met eetbare vruchten, dragen we bij aan een verbetering van de leefomgeving en aan de klimaatdoelstellingen van Deinze. Velt, de vereniging voor ecologisch leven en tuinieren, begeleidt de stad Deinze en de Vierklaver in dit klimaatproject en krijgt daarbij de steun van de provincie Oost-Vlaanderen en de Bond Beter Leefmilieu.

Samen met geëngageerde vrijwilligers uit de streek en met de bewoners van het dagcentrum tekenden we een bos met veel ruimte voor ontmoeting, voor ontspanning en voor eetbaar lekkers. Leerzaam voor jong en oud, bedoeld om van te genieten en integratie te vergemakkelijken met de mensen met een beperking die in het atelier komen werken.

Op zaterdag 30 maart planten we de eerste bomen, iedereen is hier van  harte welkom. We huldigen de plek feestelijk in en je krijgt vakkundige uitleg over de bomen die we kozen en hoe je ze moet planten. Daarna genieten we van een lekker lokaal appelsapje en krijg je de kans om het project beter te leren kennen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...