Gaat ook Deinze voor de Parkeer Plus Zorg-kaart?

GroenRood vraagt aan de gemeenteraad om ook in Deinze de Parkeer Plus Zorg kaarten in te voeren. Die maakt het eenvoudiger om als zorgverlener je patiënten te bezoeken.

Fractieleidster Annick Verstraete:’ Zorgverleners vinden niet altijd een parkeerplaats dichtbij de woning van hun patiënt. Er gaat soms heel wat tijd verloren met het zoeken naar een geschikte parkeerplaats. Het project Parkeer plus Zorg beoogt het werk en de mobiliteit van de zorgverleners gemakkelijker te maken door parkeerplaatsen op straat die gelegen zijn voor private inritten of garages te laten gebruiken door zorgverleners, tijdens de uitvoering van de zorg.

De aanbieder van de parkeerplaats is een bewoner die vrijwillig de plaats voor zijn inrit of garage (op het openbaar domein) beschikbaar stelt aan de zorgverleners. De aanbieder maakt dat kenbaar door een sticker zichtbaar aan zijn eigendom te bevestigen. Enkel een zorgverlener met een geldige Parkeer Pus Zorg parkeerkaart voor zorgverleners kan op de plaats voor de inrit parkeren. Op de parkeerkaart moet verplicht het gsm-nummer van de zorgverlener genoteerd staan, zodanig dat in geval van nood de zorgverstrekker kan opgebeld worden om zijn wagen te verplaatsen.’
Dirk Stroobandt van GroenRood wijst ons op het belang van zo’n kaart. ‘In het centrum van Deinze maar ook in verschillende dorpskernen is het niet eenvoudig om een parkeerplaats te vinden.

Voor onder meer thuisverplegenden, artsen en kinesisten gaat er soms veel tijd verloren met het zoeken naar een parkeerplaats. Met de verdere veroudering van de bevolking en de maatregelen om mensen langer thuis te verzorgen zal het aantal thuisverzorgers alleen maar stijgen. In heel wat steden en gemeenten bewees het systeem reeds zijn nut… wij hopen dat de raadsleden het voorstel van Annick Verstraete zullen goedkeuren. Het zou een mooi teken van respect zijn voor de vele zorgplegers die dag in dag uit het beste van zichzelf geven.’

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...