Bezoek aan zorgboerderij Hof ter Motte

Op donderdag 11 april 2019 brachten minister van Landbouw en Plattelandsontwikkeling, Koen Van den Heuvel, en het college van burgemeester en schepenen een bezoek aan zorgboerderij Hof ter Motte (Deinze) naar aanleiding van het 15-jarig bestaan van het Steunpunt Groene Zorg vzw, de organisatie die de werking van zorgboerderijen ondersteunt.

De zorgboerderij Hof ter Motte, gelegen in de Oude Kerkstraat 14 in Poesele, deelgemeente van Deinze, is op de eerste plaats een professioneel legkippenbedrijf. Danny De Paepe en Nadia Sucaet zijn al de vierde generatie die het familiebedrijf uitbaat.

Boerin Nadia Sucaet legt zich vooral toe op de verbredingsactiviteiten van het bedrijf. Zo baat ze een educatieve ruimte uit voor scholen, verenigingen en vergaderingen.

Hof ter Motte is een van de drukst bezochte zorgboerderijen in Vlaanderen. Zowel jongeren uit de bijzondere jeugdzorg als volwassen personen met een beperking vinden er een zinvolle dagbesteding. De jongeren kunnen in Hof Ter Motte tijdelijk verblijven als time-out. Ze helpen mee met de taken op het bedrijf. Zo leren ze zorg en verantwoordelijkheid dragen voor de dieren op de boerderij.

Ter Motte biedt verder ook dagopvang aan voor jongdementerenden.

Al 15 jaar biedt Steunpunt Groene Zorg vzw ondersteuning aan de zorgboerderijen in Vlaanderen. Intussen telt de organisatie 965 actieve zorgboerderijen binnen haar netwerk.  

Zorgbedrijf Hof ter Motte, Oude Kerstraat 14, 9850 Deinze
09 371 55 55 – 0477 63 22 52

[email protected] – www.hoftermotte.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...