In de Oude Heirbaan rijden de meeste wagens te snel

Wat doen we tegen de snelheidsduivels (o.a. in de Winkelstraat en de Oude Heirbaan)?

Ook onze Politiezone Deinze-Zulte-Lievegem nam vorige week deel aan de nationale flitsmarathon. Hierbij werden op 10 verschillende plaatsen 4.035 voertuigen gecontroleerd waarvan 359 bestuurders een overtreding begingen. Dat wil zeggen dat bijna 10 procent een overtreding kreeg wegens overdreven snelheid. Trieste recordplaatsen waren de Winkelstraat in Astene waar één op de drie wagens te snel reed en de Oude Heirbaan in Gottem waar meer dan de helft van de automobilisten te snel reed. Eén wagen reed daar 100 per uur door de bebouwde kom.

GroenRood gemeenteraadslid Dirk Stroobandt trekt nog eens aan de alarmbel. ‘Als lid van de politieraad ken ik de drieste cijfers, en vraag ik al lang maatregelen. Ook nu vraag ik terug aan het stadsbestuur wat ze in het algemeen aan het probleem willen doen en welke concrete maatregelen ze nemen voor de specifieke straten. De vernieuwing van de Oude Heirbaan is blijkbaar nog niet voldoende om de laagvliegers te kortwieken’

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...