Nieuw in Deinze: muzikale kampjes vol spel en beweging

Het Rariteitenkabinet organiseert in de Farmfabriek muziekkampjes en een muziekopleiding voor kinderen. De kampjes starten deze zomervakantie en beloven een 5-daagse muzikale belevenis vol spel en beweging. 

Het Rariteitenkabinet is een grote werk-speel-denk-doe-kamer zonder grens tussen kunst en dagelijks leven, in de Farmfabriek  in Deinze. Bezielster Lore Maegerman organiseert er allerlei evenementen (concerten, expo, lezingen,…) met focus op laagdrempeligheid. Iedereen welkom dus, ook wie nog nooit een klassiek concert, een lezing of een expo bijwoonde. Op 22 juni vindt een eerste muzikaal-culinair evenement plaats, onder de titel “Pralinemuziek” (www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/pralinemuziek-een-zoete-totaalbeleving/5a349526-8859-48d0-9745-8c6054463cf5). 

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen van 3de kleuter tot 6de leerjaar muziekkampjes volgen bij het Rariteitenkabinet en vanaf september loopt er ook een muziekopleiding voor kinderen. 

De kampjes beloven een 5-daagse muzikale belevenis vol spel en beweging. Lore Maegerman haalt de muziek naar boven uit de kinderen zelf en gaat voluit voor een interactieve, speelse aanpak met aandacht voor elk kind. Daarom zijn de plaatsen per kampje beperkt tot 10 kinderen. Info en inschrijven: www.rariteitenkabinet.org/muziteiten-kinderen/vakantiekampjes.

Ook voor de jaaropleiding zijn de inschrijvingen open. De aanpak vertrekt vanuit dezelfde basis als de kampjes, maar tijdens de opleiding gaan de kinderen dieper in op de aangereikte muzikale materie, totdat ze er helemaal zelf mee aan de slag kunnen. Ook hier geldt aandacht voor elk kind, dus kleine groepen, veel spel en beweging, eerst ervaren en dan pas benoemen. 

Nieuwsgierig naar deze verfrissende aanpak? Op www.rariteitenkabinet.org lees je er alles over.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...