Skate contest in skatepark Briel

DEINZE – Na een succesvolle editie van de Deinze Skate Contest in organisatie van de Deinse jeugddienst en de Belgian Skateboard Association (BSA) in 2018, organiseert stad Deinze op zaterdag 6 juli 2019 een tweede editie. Dit jaar wordt de Deinze Skate Contest opgenomen in de ‘Belgian Skate Leage’, de allereerste Belgische competitie skateboarden met een prijzenpot van maar liefst € 1.000 prijzengeld en meer dan € 1.000 aan skateproducten. Bovendien krijgt elke deelnemer een toffe goodiebag. De wedstrijd wordt georganiseerd in vijf categorieën: amateurs U13, amateurs U16, amateurs +16, gesponsorde skaters en dames. In de voormiddag kunnen beginnende skaters, net als vorig jaar deelnemen aan één van de initiatieworkshops skaten.

Na een succesvolle editie van Deinze Skate Contest in organisatie van de Belgian Skateboard Association (BSA) vorig jaar en de goede ervaring met de BSA als organisator van de wedstrijd, organiseert stad Deinze op zaterdag 6 juli 2019 een tweede editie van Deinze Skate Contest op skatepark Briel in de Mouterijdreef. Vorig jaar ging het om een lokale wedstrijd voor amateurs en gesponsorde skaters.

Belgian Skate League

Dit jaar organiseert de BSA voor de eerste maal in de geschiedenis van het Belgische skateboarden een ‘Belgian Skate League’. Deze Belgische competitie bestaat uit een vijftiental wedstrijden in 2019 waarbij zowel amateurskaters als gesponsorde skaters in verschillende klassementen over alle wedstrijden heen punten kunnen verzamelen. Op die manier zal er voor de allereerste keer een echt Belgisch klassement ontstaan van amateur skaters en gesponsorde skaters.

Deinze Skate Contest wordt als A-event opgenomen in de Belgian Skate League en zal hierdoor een bovenlokale uitstraling krijgen. De mogelijkheid om tijdens Deinze Skate Contest punten te verdienen voor het Belgische klassement, zal ook meer skaters en zeker meer gesponsorde skaters uit heel Vlaanderen aantrekken wat garant staat voor nog meer spektakel en een ongeziene sfeer onder het publiek.

Beginnende skaters kunnen ook dit jaar zelf hun eerste tricks oefenen tijdens de initatieworkshops skaten die, voorafgaand aan de wedstrijd, zullen doorgaan tussen 10 u. en 12 u. op skatepark Briel.

Onder begeleiding van een professionele skate-instructeur kunnen deelnemers vanaf 8 jaar aan de slag. Deelname aan één van de workshops kost € 10. Hierbij zijn skateboard, helm, pols-, knie- en elleboogbescherming inbegrepen. Vooraf inschrijven en betalen voor de workshops is verplicht en kan via www.deinze.be/webshop of via [email protected]. In de webshop zijn de workshops terug te vinden onder de rubriek ‘Jeugdactiviteiten’.

Om 14 u. gaat dan de eigenlijke wedstrijd van start. Deinze Skate Contest 2019 wordt georganiseerd in 5 categorieën: amateurs U13, amateurs U16, amateurs +16, gesponsorde skaters (alle leeftijden) en dames. Voor alle deelnemers wordt een toffe goodiebag voorzien. Het prijzenpakket voor amateurs bestaat uit producten ter waarde van € 1.000 en waardebonnen van Slam Shop Gent ter waarde van € 270. Het prijzengeld voor gesponsorde skaters bedraagt € 1.000. Bovendien kunnen alle skaters tijdens deze wedstrijd punten verdienen voor het klassement van de Belgian Skate League. Spektakel verzekerd dus.

De prijsuitreiking wordt voorzien rond 19 u. De hele dag zullen de zomerbar van JC Brieljant en muzikale omkadering zorgen voor een toffe sfeer en de nodige verfrissingen. Wie wenst deel te nemen aan de contest kan zich vooraf per e-mail inschrijven via [email protected]. Je kan je voor de contest op de dag zelf tussen 12.30 u. en 13.30 u. ook nog ter plaatse inschrijven.

Free open air- Kraft Collective

Kraft Collective zal de afterparty van de Deinze skate contest op zich nemen. Vanaf 15 u. kan je in het Kaandelpark achter jeugdhuis Brieljant terecht voor een open air met dj’s Victor De Roo, Mélomane en Moodprint. De toegang is gratis.

Info

Jeugddienst Deinze

Mouterijdreef 20, 9800 Deinze

09 381 86 61

[email protected]

www.deinze.be/jeugd

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...