Heemkundige kring geeft leden gratis boek van Cyriel Buysse

Het Land van Nevele verrast haar leden in 2020 met een gratis roman van Cyriel Buysse, nl. het bekende ‘Het leven van Rozeke Van Dalen’. Volgend jaar bestaat de heemkundige kring 50 jaar en dat zal gevierd worden. 

Sinds 2016 wordt onder het impuls van het Cyriel Buysse Genootschap in de Cyriel Buyssebibliotheek elk jaar een werk van de Nevelse auteur opnieuw uitgegeven en op de markt gebracht. Zo werden reeds volgende uitgaven bezorgd door Els Van Damme en Yves T’Sjoen: Tragedie en andere verhalen, Mea Culpa, Lente en Uit de Bron.

In 2020 zal in dezelfde reeks Het leven van Rozeke van Dalen worden uitgegeven.

2020 is ook het jaar waarin Het Land van Nevele 50 jaar bestaat en als verjaardagsgeschenk voor de leden van onze vereniging heeft het bestuur van het Genootschap besloten aan elk lid van de heemkundige kring een exemplaar van ‘Het leven van Rozeke van Dalen’ te schenken. Deze roman van Cyriel Buysse, die dateert uit 1905, beschrijft het tragische leven van een jonge vrouw in de harde boerengemeenschap van ruim honderd jaar geleden. Het is Buysse op zijn best, die de sociale tegenstellingen tussen landarbeiders, boeren en adel haarfijn blootlegt. Maar Buysse kan vooral goed vertellen; het boerenleven is kleurig en kundig uitgebeeld en de natuurbeschrijvingen uit de Leiestreek zijn prachtig. De dialogen zijn in Vlaams dialect.

Dit aanbod geldt enkel voor wie lid is in 2019 en in 2020. Via ons tijdschrift, onze website en onze nieuwsbrief zal worden meegedeeld waar en vanaf wanneer het boek zal kunnen worden afgehaald. Lid van Het Land van Nevele word je door storting van minstens €20 op rekening BE69 0013 9516 8578 van de Heemkundige Kring “Het Land van Nevele”.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...