Pannenkoekenweekend Dier onder Dak

Zoals elk jaar organiseert vzw Dier onder Dak in Deinze (Brielpaviljoen) een pannenkoekenweekend ten voordele van hun vzw Dier onder Dak. Deze gaat dit weekend door op zaterdag 3 en zondag 4 augustus.
Wil je een lekkere pannenkoek smullen of heb je vragen ivm een katje of hondje kom dan zeker langs!

Reeds meer dan 15 jaar zetten zij zich vrijwillig in om het dierenleed te verhelpen in onze regio. De zwerfkatten vangen en steriel maken om de overbevolking of overlast te verhelpen,het opvangen van gevonden katten en kittens al dan niet gedumpt. Ze allen steriel te maken en te chippen , te vaccineren enz.. en dan op zoek naar de geschikte thuis.

Door het opvangen van verloren en gevonden honden en het terug vinden van hun baasjes. Ook om voor gedumpte, afgestane of verwaarloosde dieren een nieuwe te thuis zoeken. Zoals iedereen weet is men bij wet verplicht sedert 1998 dat een hond moet gechipt zijn en toch zijn er nog die niet in het bezit zijn van een chip.

Ook is het nu verplicht vanaf 2016 dat de katten steriel en gechipt moeten zijn voor particulieren voor ze verkocht worden of ze gratis weg te geven. Echte dierenvrienden vinden het vanzelfsprekend hun dieren te laten castreren of steriliseren. Alleen kunnen wij dit niet oplossen, daarom spreek mensen aan op hun verantwoordelijkheid.

De dieren zijn het slachtoffer van de mensen die hun verantwoordelijkheid niet nemen. Dat daar een kostenplaatje aan verbonden is voor dierenartsen, voeding enz.. weet iedereen die eigenaar is van huisdieren daarom doen ze jaarlijks enkele activiteiten om hun doel te kunnen verder realiseren om dieren te helpen.
Jullie aanwezigheid is voor hun dieren een grote steun.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...