Deinzenaar ontwikkelt Vlaamsewebwinkel label

Als Deinzenaar uit Sint-Martens-Leerne heeft Xavier Mares het Vlaamse Webwinkel label ontwikkeld… een label om de webconsument meteen te tonen dat hij bij een echte Vlaamse winkel koopt.

Momenteel shoppen te veel Vlamingen op buitenlandse onlineshops en dat is niet zo goed voor onze Vlaamse Webwinkels en Vlaamse economie. 3 op de 4 Belgen shoppen in het buitenland!

Xavier: “Uit eigen ervaring en onderzoek heb ik geleerd dat één van hoofdzaken van dit koopgedrag de onwetendheid is van de koper. Ze denken vaak op een Vlaamse of Belgische site te kopen, maar komen bedrogen uit.  Veelal hebben buitenlandse shops de domeinnaam eindigend op .be ook ingenomen. “

Zo worden heel vaak klanten misleidt. Niet alleen Nederlandse bedrijven kapen de omzet weg, maar ook heel veel bedrijven ver buiten Europa, met alle nefaste gevolgen voor de Vlaamse consument. Ze betalen dan vaak extra importkosten, krijgen geen garantie, is er geen retourbeleid, kunnen ze niet in hun eigen taal communiceren en zo meer.

Daarom heb heeft Xavier Mares het Vlaamse Webwinkel label gecreëerd dat de bezoeker onmiddellijk moet tonen dat ze bij een vertrouwde Vlaamse Webwinkel kopen. Dit label kan alleen een echte Vlaamse webwinkel dragen. Na een korte maar grondig onderzoek van de site kan de desbetreffende shop dit label krijgen.  

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...