Nacht van de vleermuis

Elk jaar eind augustus is er de Nacht van de Vleermuis. De dagen worden als merkelijk korter, maar de avonden zijn nog aangenaam zacht voor een wandeling. Een goed moment om erop uit te trekken om vleermuizen te spotten. Deze beestjes zijn intussen druk in de weer om vetreserves aan te leggen voor de nakende winter. Wanneer je maar goed kijkt, zie je ze overal, vaak rakelings voorbij zoeven, happend naar die mug die je net lastig viel.

Enkele gidsen van Natuurpunt zullen je, gewapend met batdetectoren, helpen verschillende soorten vleermuizen te onderscheiden. Verschillende begeleide groepen verkennen Machelen dorp, de bomen en perken, de Oude Leie. Een ideaal decor waartegen de vleermuizen zich zullen uitsloven om een boeiende show te verzorgen. Een aantal wandelingen richt zich trouwens specifiek op jonge gezinnen. Tijdens deze kortere wandeling leer je op speelse wijze heel wat over deze nachtelijke roofdiertjes.

De Nacht van de Vleermuis wordt georganiseerd door Natuurpunt, in samenwerking met de JNM, de vleermuizenwerkgroep OVL en de Gezinsbond Machelen. De activiteit is gratis voor iedereen en je hoeft niet te reserveren.

Wanneer? zaterdag 24 augustus van 20u30 tot 22u30

Plaats van afspraak: pleintje voor zaal Guldepoort – Dorpsstraat, Machelen

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...