Kunstwandeling bij DVC Heilig Hart

‘ZJW’ staat voor ‘Zie je wel, het detail dat een of het verschil maakt’. 15 collega’s zijn op zoek gegaan, in de stroom van het dagelijkse handelen, naar details. Ze hebben dit op kunstzinnige wijze vertaald in woord, in beeld, in  objecten. Ze gingen op zoek naar de schoonheid en  naar de betekenis van dit detail voor de zorgvrager, voor de ouder, voor de begeleider. Kom langs op zaterdag 14 of zondag 15 september tussen 11u en 16u en laat je verrassen door de kunstwerken die verspreid staan over het buitenterrein van het Dienstverleningscentrum Heilig Hart.

Het detail dat het verschil maakt

We zien het niet altijd, we voelen het niet aan of we kunnen het niet tot ons nemen. Soms is dat ene detail schoon en ontroerend, soms is het schokkend of wekt het weerzin. Soms is het vluchtig, soms dominant en blijvend.

Het detail dat een of het verschil maakt toont zich in een gewoonte, in een handeling, in een beweging, in een fysieke context, in een dienstverlening, in een geluid dat een betekenis heeft voor de zorgvrager, voor de begeleider, de ouder, de broer of zus, kortom voor iedereen die samenleeft en werkt met onze zorgvragers met beperkingen.

Sommige medewerkers lieten zich inspireren in een verkennende samenwerking met bekende kunstenaars zoals fotograaf Jacques Sonck en beeldend kunstenaars Berlinde De Bruyckere en Chantal Pollier.

Kunstevenement

Je wandelt langs verborgen hoekjes en kantjes. Je kan er stil staan bij een gedicht, je laten verwonderen door een foto of sculptuur, je laten verrassen door een geluid of performance.

Starten doe je via de hoofdingang van DVC Heilig Hart. Daar kan je een kunstkrantje kopen voor het traject met een duiding van de kunstwerken.

De wandeling is 1 km en volledig rolstoeltoegankelijk. In de Leietuin kan je een frisdrank, biertje of koffie met dessertje nuttigen. De parkeerplaatsen dichtbij zijn beperkt. Bezoekers uit de buurt komen best met de fiets. 

DVC Heilig Hart, een hart voor bijzondere zorg

Dienstverleningscentrum Heilig Hart biedt ondersteuning en zorg op maat voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Jaarlijks ondersteunt het zo’n 400 kinderen en volwassenen met een licht, matig, ernstig tot diep verstandelijke beperking, met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of met een psychische of autistische beperking.

Met meer dan 600 medewerkers en vrijwilligers is DVC Heilig Hart één van de grootste werkgevers in Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...