’10 klimaatacties die werken’ door Pieter Boussemaere

Campus Sint-Hendrik nodigt u graag uit op de voordracht van Pieter Boussemaere: ‘Tien klimaatacties die werken’. Pieter Boussemaere is docent geschiedenis en klimaat aan de Vives Hogeschool in Brugge en is al jaren een veelgevraagd spreker. In 2018 verscheen zijn recentste boek Tien klimaatacties die werken.

In de voordracht vertrekt hij van de naakte feiten. Vrij van ideologisch of politiek getouwtrek krijg je tien persoonlijke acties die wetenschappelijk onderbouwd zijn en echt werken.

Afgelopen zomer sneuvelden de hitterecords en was de klimaatopwarming niet weg te slaan uit het nieuws. Heel wat mensen hebben vragen over de oorzaken, gevolgen en de oplossingen voor de klimaatverstoring. Reeds vele jaren probeert campus Sint-Hendrik hier een antwoord op te bieden via het AHA-project. In deze klimaat- en milieuraad werken leerlingen, leerkrachten en directie samen om van onze school een duurzame en klimaatneutrale omgeving te maken.

Vrijdag 13 september 2019, aanvang om 19u30
campus Sint-Hendrik, kapel
Gratis toegang.

www.ahaproject.be

Dit vind je misschien ook leuk...