Erfgoedtijdschrift ‘Het Land van Nevele’ blijft groeien

Bij de heemkundige kring ‘Het Land van Nevele’ staan ze er zelf wat naar te kijken. Maar het gelijknamige erfgoedtijdschrift brak onlangs een nieuw record met net geen 640 abonnees in 2019, zowat tweehonderd meer dan enkele jaren geleden. Het wijst alleszins op een blijvende interesse voor streekgeschiedenis, monumenten en landschappen, familiekunde, archeologie, volkscultuur …

Ooidonk kasteel

De kring is actief in de deelgemeenten van het vroegere Nevele (Hansbeke, Poesele, Merendree, Landegem, Vosselare, Nevele), maar ook in Bachte-Maria-Leerne, Sint-Martens-Leerne, Meigem, Vinkt en Zeveren. Het Land van Nevele was eeuwenlang een streek die werd beheerst vanuit het kasteel van Ooidonk.

Volgend jaar bestaat de vereniging 50 jaar en worden een hele reeks activiteiten gepland. De leden/abonnees krijgen in 2020 bovendien een gratis boek van Cyriel Buysse (Het leven van Rozeke van Dalen). Het volgende tijdschriftnummer is een themanummer over Het Kanaal van Schipdonk.

Abonnee worden dit jaar kan nog, door storting van 20 euro op de rekening BE69 0013 9516 8578 van de heemkundige Kring “Het Land van Nevele”. Men krijgt per kwartaal een exemplaar van het erfgoedtijdschrift en andere info opgestuurd.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...