Tess Minnens uit Deinze gaat voor Jong VLD voorzitterschap

Dit najaar vinden bij Jong VLD de tweejaarlijkse nationale bestuurs- en voorzittersverkiezingen plaats. De 27-jarige Tess Minnens uit Deinze gaat voor het voorzitterschap. Ze is er van overtuigd dat ze de lijm kan zijn tussen alles wat zich jong en liberaal voelt én dat ze deze generatie kan klaarstomen voor de toekomst. 

📷 Mirco Photo – www.mircophoto.com

Tess Minnens is al jarenlang politiek actief, zowel bij Jong VLD als bij Open Vld. Ze is momenteel fractieleider in de gemeenteraad voor Open Deinze en is kernlid van Jong VLD nationaal onder uittredend voorzitter Hans Maes. In haar Oost-Vlaanderen neemt ze jongeren onder haar vleugels en stoomt ze hen klaar voor een politieke carrière. Dit engagement wil ze nu naar het nationale niveau brengen. Ze wil haar ervaring aanwenden om de volgende generatie jonge liberalen te ondersteunen en samen terug op zoek te gaan naar de identiteit van Jong VLD. 

“De afgelopen jaren heb ik al heel wat ervaring kunnen opdoen, zowel in de lokale politiek, tijdens de afgelopen campagnes als binnen Jong VLD. Na 26 mei heb ik gemerkt dat we een versnelling hoger moeten schakelen om jongeren te bereiken en warm te maken voor ons liberale verhaal van vrijheid en emancipatie.” zegt een vastberaden Tess Minnens. “Jongeren moeten elkaar ondersteunen, meer dan ooit moeten we uitstijgen boven de partijpolitieke kleuterklas die we nu te zien krijgen. Dit is niet mijn soort van politiek. Het huidige schouwspel doet jongeren massaal afhaken.” 

Lang heeft Tess niet moeten nadenken over de beslissing om voor het voorzitterschap te gaan. “Jong VLD is een enorm boeiende en dynamische organisatie. Als jonge politica kon ik dankzij Jong VLD mijn eerste stappen in de politiek zetten en ook anderen inspireren tot het liberalisme. Het netwerk dat je kan uitbouwen, de uitwisseling van kennis en het leren van elkaars ervaringen en zeker de debatten die Jong VLD tussen haar jongeren mogelijk maakt, zijn onbetaalbaar.” stelt Tess Minnens. “Ik stel me kandidaat omdat onze organisatie in deze tijden een standvastig en tegelijk verbindend verhaal nodig heeft. Jong VLD heeft mij doorheen de jaren gevormd tot de politica die ik ben. Ik wil nu iets teruggeven aan de organisatie en een jonge generatie liberalen versterken voor de toekomst.”

De voorstelling van haar ambitieuze toekomstvisie voor Jong VLD staat gepland op 18 september in Gent. Wat Tess al zeker belooft, is dat Jong VLD moet herbronnen en hervormen: wat betekent het liberaal te zijn, hoe maak je die boodschap aantrekkelijk voor jongeren en hoe kunnen de lokale afdelingen en leden op het terrein het liberalisme uitdragen? De lokale afdelingen zijn het kloppend hart van de organisatie en boven alles wil Tess inzetten op samenwerking en het versterken van een generatie van jong politiek talent die gewapend zijn om boven de waan van de dag te durven uitstijgen, zowel als mens als liberaal.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...