Eerste verjaardag van de fusie wordt gevierd met eigen editie van het gezelschapsspel Monopoly

Na Brugge, Gent en nog enkele grote steden krijgt ook Deinze in Het Land van Nevele een eigen versie van het populairste bordspel ter wereld. Het hele team van AD Delhaize Deinze werkte maandenlang aan het Deinse Monopoly spel. Vanaf 31 oktober is het te verkrijgen in AD Delhaize Deinze via een spaaractie. Wie niet wenst te sparen kan het bordspel kopen voor €49,95.

“Deinze en Nevele zijn op 1 januari 2020 één jaar gefusioneerd. Als fiere Deinzenaren zochten we hoe we dit op een gepaste manier kunnen vieren. We dachten aan een eigen versie van het unieke gezelschapsspel Monopoly. En we zijn bijzonder blij met het resultaat”, getuigt Sam Dewitte, zaakvoerder van AD Delhaize Deinze. 

“Het vergde een aantal maanden om dit bordspel een eigen Deinse invalshoek te geven zowel inhoudelijk als vormelijk. Het is niet evident om alle straten en bezienswaardigheden op de juiste manier in kaart te brengen en geen enkele plaats te vergeten. Het spelbord is uiteindelijk zo opgemaakt dat elke deelgemeente van de nieuwe stad aan bod komt. De volgorde en de waarde van de straten is bepaald op basis van het aantal inwoners van elke deelgemeente. Aangezien er 17 deelgemeenten zijn en we 22 “straten” nodig hadden, zijn deze aangevuld met enkele bekende plaatsen” vertelt Sam verder. “De Deinse editie van het spel blijft trouw aan het originele concept, maar kreeg inhoudelijk en grafisch een Deins jasje aangemeten”. 

Voor de productie van het bordspel werkte AD Delhaize samen met spelfabrikant Hasbro (VS). 

Het spel is alleen te koop in AD Delhaize Deinze. Je kan het verkrijgen via een spaaractie. Per aankoopschijf van 10 euro krijg je een zegel, vanaf 15 zegels is je spaarkaart vol en kan je het bordspel aankopen voor 32,95 euro. Als je niet wenst te sparen kan je het bordspel kopen voor 49,95 euro. De actie start op donderdag 31 oktober en loopt zolang de voorraad strekt. 

Er snel bij zijn is de boodschap!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...