Parochie in Deinze brengt theatermonoloog in Leietheater

Afscheid nemen… loslaten… sterven
De dagen rond Allerheiligen en Allerzielen nodigen mensen elk jaar opnieuw uit om stil te staan bij leven en dood. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de parochie in Deinze-Nevele precies in deze periode een theaterstuk over deze moeilijke materie programmeert.

Deze voorstelling probeert een voorbeeld te scheppen van hoe het zou kunnen gaan… in alle sereniteit… intimiteit… tevredenheid. Want vragen over de zin van ons bestaan kunnen we niet negeren of wegduwen, wegspoelen of verdoven, want vroeg of laat duiken ze weer op. En wie beweert hét antwoord te kennen, kan je beter wantrouwen. Zulke mensen of groepen roepen vaak weerzin op.

Maar degenen die met een open blik zoeken, zelf tevreden door het leven gaan én anderen gelukkig maken, zijn betere wegwijzers. Zij zorgen bij iedereen voor “Weer zin!”. En laat dat nu net de titel zijn van het boek van Lieven De Pril waarop de theatermonoloog is geïnspireerd.

Actrice Stefanie Moens brengt deze monoloog op een sublieme wijze. Getuige daarvan een paar reacties van bezoekers na een voorstelling:
 “Zowel de inhoud als de manier waarop alles gebracht werd, raakt mij diep.”
“Doorleefd, het maakt hoe dan ook emoties los.”
“Meer van dergelijke voorstellingen zouden moeten plaatsvinden.”

Inkom : 10 euro
Vrijdag 8 november om 20u in Leietheater 

Reservatie via www.leietheater.be of parochiaal secretariaat
Kaaistraat 1, Deinze (09 386 16 21)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...