Spoken, vampieren en andere vreemde wezens in de Vijfbunders

Bloed aan de muren, grafzerken in de tuinen, zombies opgesloten in hokken… het was vorige zaterdag opnieuw bibberen in de Vijfbunders wijk. Terwijl de straatverlichting uit was heerste er een griezelige sfeer op het steeds populairder wordende “Trick Or Treat” evenement. Maar liefst 274 deelnemers bestaande uit kinderen die samen met hun ouders van huis tot huis de spanning opzochten, konden genieten van dit sfeervolle evenement. Het Vijfbunders vzw wijkcomité is niet aan haar proefstuk toe, op de even jaren organiseert deze groep enthousiastelingen één van de meest intense griezeltochten van Deinze en omstreken!

Rond 19uur sloeg de duisternis toe in de woonwijk. Beangstigende geluiden weerklonken door de straten, griezels werden hier en daar gespot. Op dit kindvriendelijke griezel evenement zorgden de bewoners van de wijk Vijfbunders voor een fantastische burensamenwerking. Langs een traject van 1 kilometer konden de kinderen aanbellen aan 35 woningen.

De bewoners zorgden voor een griezelige aankleding en verschenen zelf ook als de meest akelige figuren. Dolenthousiaste kinderen holden van deur tot deur langs dit voor wagens beperkte parcours. Kinderen die deelnamen vonden het een fantastische ervaring en brachten aan volgende keer opnieuw mee te doen. Ook voor de ouders was er na de tocht een gezellige afterdrink in de catacomben van de wijk. Griezelige decoratie en verkleedkleding gecombineerd met maquillage van de deelnemers zorgden voor filmrealistische taferelen.

De Vijfbunders vzw is reeds begonnen met de eerste voorbereidingen van hun grote griezeltocht die zal doorgaan in het najaar van 2020. Verschillende vragen om nu reeds in te schrijven werden ontvangen maar dit is nog niet mogelijk. Op Vijfbunders.be zal alle info hierover te raadplegen zijn.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...