Reveil op Allerheiligen zorgt voor sereen eerbetoon

Naar aanleiding van Allerheiligen organiseert stad Deinze op 1 november voor het eerst het gratis poëtische programma Reveil. Hiermee bouwt het voort op een traditie van Nevele, waar Reveil al een aantal keer plaatsvond. Iedereen is welkom op het serene eerbetoon op Allerheiligen, vanaf 17 u. op de stedelijke begraafplaats van Deinze. 

Kerkhof Deinze

“Reveil is een non-profitorganisatie die artiesten aanmoedigt om de herdenking rond 1 november nieuw leven in te blazen” klinkt het bij schepen van cultuur Rutger De Reu. “In Deinze willen we dat op een ingetogen manier doen, we brengen een mooi eerbetoon aan de overledenen met serene muziek gebracht door Ventus, de band rond Emma De moor en Gonzalo Temmermans, en poëzie van onze stadsdichter Steven Van de Putte en het dichterscollectief Décédé.”

Tot op vandaag is spreken over sterven of over de dood nog een taboe. Net daarom is een dag als Allerheiligen waardevol. Reveil maakt het taboe bespreekbaar aan de hand van muziek en poëzie. De band Ventus behaalde de tweede prijs van de muziekwedstrijd Tomorrowband in jeugdhuis Brieljant en zal voor ingetogen muziek zorgen. Het dichterscollectief DéCéDé onder begeestering van stadsdichter Steven Van de Putte zorgt voor de poëtische omkadering. Woord en muziek wisselen elkaar af en zorgen bij valavond voor een warme gloed. Omdat op sommige graven geen bloem ligt. En omdat zoveel herinneringen te mooi zijn om te vergeten.

Praktisch:

Vrijdag 1 november 2019 om 17 u.
Begraafplaats Deinze, Peter Benoitlaan-Leon Declercqstraat 
Gratis 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...