Rijrichting Tolpoortstraat

In april dit jaar werd de rijrichting van de Tolpoortstraat als onderdeel van het mobiliteitsplan gewijzigd. Een grondige evaluatie zou na 6 maanden volgen om deze tijdelijke wijziging al dan niet definitief te maken. Vanuit Unizo Deinze vonden ze het noodzakelijk om eens te polsen bij de lokale handelaars en ondernemers naar hun mening hierover. Ze hebben hiervoor een online poll aangemaakt via hun Facebookpagina.

Tot hun grote verbazing is deze poll in enkele dagen meer dan 1200 keer beantwoord.

Betreft het resultaat blijkt een duidelijke voorkeur van 89% van de deelnemers die de rijrichting terug willen omdraaien, tegenover slechts 11% van de mensen die de situatie willen behouden zoals ze nu is. Ze onthouden vooral dat handelaars en bezoekers van Deinze een goede doorstroming en bereikbaarheid willen naar het centrum van onze stad. Dit was ook 1 van de 2 hoofdcriteria die de bevoegde schepen vooropgesteld had 6 maand geleden.

Niet alleen handelaars en ondernemers maar ook inwoners van Deinze en daarbuiten hebben actief deze poll beantwoord. Hierdoor kunnen ze aan het stadsbestuur een peiling presenteren die niet gekleurd is of van één bepaalde groep handelaars komt, maar de visie weergeeft vanuit diverse hoeken van de Deinse bevolking. In dat opzicht is de uitslag een duidelijk signaal dat niet zomaar genegeerd kan worden. Als Unizo Deinze zullen ze dit dan ook zo communiceren naar het stadsbestuur.

Unizo Deinze heeft niet als doel deze discussie verder te polariseren maar in het kader van belangenbehartiging, wat één van de kernopdrachten is van Unizo, willen ze aan de hand van dialoog constructief mee naar oplossingen zoeken.

Als recent voorbeeld van deze constructieve dialoog heeft Unizo Deinze ook mee aangestuurd voor de opstart van een WhatsApp-groep voor de handelaars, samen met de stad voor de recente werken op de Gaversesteenweg, mét succes. Binnenkort is er dan ook een overleg gepland met burgemeester en bevoegde schepenen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...