Deinze voorziet meer dan 1 euro per inwoner voor haar vrijetijdsverenigingen

De gemeenteraad besliste op 28 november unaniem om €48.200 subsidies te voorzien ter ondersteuning van de socio-culturele verenigingen. Die subsidies kunnen gebruikt worden door alle verenigingen om hun werking te ondersteunen.

“Samen met de cultuurraad ging ik op zoek naar een manier om de verschillende reglementen van Nevele en Deinze om te vormen tot een dynamisch reglement dat alle verenigingen motiveert om samen een sterk en dynamisch cultureel en sociaal weefsel te maken voor onze inwoners”, aldus schepen van cultuur Rutger De Reu. “We hebben een aantal onbenutte subsidies samengevoegd met de bestaande subsidies, zodat we voor het eerst meer dan 1 euro per inwoners kunnen geven aan de verenigingen. Dat is een pak meer dan wat vroeger in Deinze en Nevele werd voorzien.”

“Het reglement voorziet in een basissubsidie en een werkingssubsidie voor alle verenigingen die minstens 6 activiteiten organiseren. Dat betekent dat een pak meer verenigingen uit oud-Nevele binnenkort aanspraak kunnen maken op subsidies voor hun werking, en hoe meer men organiseert, hoe meer subsidies worden voorzien. In de gemeenteraad van december volgen nog nieuwe reglementen voor het gebruik van materiaal en de zalen, ook daar zal een billijke oplossing worden voorgesteld die voor alle verenigingen haalbaar is.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...