Deinzenaar Joris Beaumon vervulde op 29 september 2019 een sportieve droom door de Spartathlon, de meest mythische ultraloop van Athene naar Sparta, succesvol te beëindigen.  

Joris kwam na een loodzware looptocht van 246 kilometer als 41ste deelnemer en eerste Belg over de eindmeet in een tijd van 31 uur en 12 minuten. Het oneffen parcours en de hitte speelden hem zwaar parten, maar zijn begeleidingsteam en de voortdurende steun vanuit zijn dorp Wontergem sleurden Joris door de moeilijkste momenten. Het stadsbestuur van Deinze is trots op de sportieve prestatie van zijn inwoners en nodigt Joris en zijn supporters uit voor een huldiging in het dienstencentrum Leiespiegel.

Deelgemeente Wontergem heeft er een nieuwe sportheld bij. In 1926 won Wontergemnaar Lucien Buysse de Tour de France. Joris Beaumon is de eerste Deinzenaar die de Spartathlon, de meest mythische ultraloop van Athene naar Sparta, heeft uitgelopen. Hij behaalde bovendien als eerste Belg de eindmeet. 

Met zijn deelname aan de Spartathlon en een nachtelijke trainingsloop in augustus zette Joris samen met de vrienden van het Lucien Buysse comité ook een sponsoractie op ten voordele van het ‘Back on Track Fonds’, het fonds van tienkamper en stadsgenoot Thomas Van Der Plaetsen. Thomas Van der Plaetsen riep dit fonds in het leven om de ervaringen en inzichten die hij tijdens en na zijn medische behandeling heeft opgedaan met andere kankerpatiënten te delen.  

Tijdens de huldiging zal Joris de sponsorcheque overhandigen aan Thomas Van Der Plaetsen.

Back on Track Fonds

Het ‘Back on Track fonds’ zet zich in om (ex-)kankerpatiënten te ondersteunen en te begeleiden in de moeilijke fases, van diagnose naar behandeling en naar het terug ‘back on track’ geraken in het normale leven. Enerzijds organiseert het fonds jaarlijks een sportieve uitdaging voor een groep ex-kankerpatiënten en hun buddy’s om hen te helpen de draad van het dagelijkse leven weer op te nemen: ‘de Back on Track Challenge’. Het fonds zorgt naast sportieve, ook voor emotionele en mentale ondersteuning.

Anderzijds koopt het fonds op vraag van en in samenwerking met de ziekenhuisgroep Maria Middelares medische hulpmiddelen aan om de kankerbehandeling en bijwerkingen te verzachten.

Twee bijkomende projecten ten voordele van het Back on Track Fonds 

Basisschool Erasmus Deinze organiseert jaarlijks een activiteit waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit schooljaar bereidden de kinderen allerlei lekkers en knutselden leuke spulletjes die ze op een Halloween markt verkochten. De school schenkt de opbrengst ter waarde van 500 euro ook aan het Back on Track Fonds.

Ook wordt de opbrengst van de sponsoractie van triatleet en Landegemnaar Hannes Bonami overhandigd aan het fonds. Hannes organiseerde zijn sponsoractie naar aanleiding van zijn deelname aan het 41ste wereldkampioenschap Ironman Triatlon in Hawaï in oktober 2019.

Delen op: