Dringende opwaardering van de gemeenschapszalen

GroenRood deed een rondgang van de verschillende gemeenschapszalen en vraagt een beamer, wifi en een algemene opwaardering van de zalen.

Kristof Van Den Berghe: ‘Met GroenRood en de verenigingen waar leden van GroenRood actief zijn hebben we vorig jaar bewust alle 13 gemeenschapszalen gebruikt. Bedoeling was om uit de eerste hand een zicht te krijgen op de staat van onze gemeenschapszalen. Wat direct opvalt bij de meeste zalen is de verouderde infrastructuur en het ronduit uitgeleefd karakter van verschillende zalen. Verschillende zalen kunnen een opfrisbeurt gebruiken en een investering in het meubilair zou de gebruikers plezieren. Heel veel stoelen en tafels zijn heel lomp en zwaar. Verschillende verenigingen die de zalen gebruiken zijn aan het verouderen en het sleuren met tafels en stoelen begint echt te wegen. De grootste vraag is die naar beamers en wifi. Zowel voor vergaderingen als voor festiviteiten zijn beide bijna onoverkomelijk. Wij hebben nu weet van verenigingen die daarvoor naar privé zalen uitwijken. We hopen dat het stadsbestuur deze investering wil doen die zichzelf door het meer gebruik
 zal terugbetalen.’

Dirk Stroobandt van GroenRood: ‘Na de bevraging van verschillende verenigingen is duidelijk wat er kan verbeteren. We zijn blij dat de Gavergans aangepakt zal worden, daar is de nood groot. Wij hopen ook op een soort roadplan van de aanpassingen. Waarom kunnen we niet systematisch alle regelmatige gebruikers bevragen en vanuit deze bevraging een stappenplan ontwikkelen. Dan weten we direct wat de noden zijn en weten de verenigingen waar ze aan toe zijn. We willen bij deze ook de vrijwilligers die  instaan voor de uitbating van harte danken. We zien ook nog mogelijkheden om de vernieuwde zalen intenser te gebruiken. We kunnen samen werken met private instellingen, scholen of rusthuizen. Onze gemeenschapszalen zijn van vitaal belang. We moeten ze koesteren.’

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...