Heemkundige kring zoekt honderd familiefoto’s

In september brengt de heemkundige kring ‘Het Land van Nevele’ een themanummer van haar erfgoedtijdschrift uit dat volledig in het teken staat van familie. Men zoekt daarvoor foto’s van tussen pakweg 1870 tot de jaren zeventig van de vorig eeuw.

Het hoeft zeker niet  enkel de klassieke geposeerde familiefoto te zijn. Dergelijke foto’s zijn er in alle mogelijke vormen: broers, zussen of een koppel aan het werk in winkel, arbeid in een atelier, tochtje met de fiets, het bezoek van een familielid uit Amerika, een speciale familiebijeenkomst enz.

Vaak kan uit een dergelijke foto informatie worden gehaald. Over wie gaat het, welk beroep oefenden ze uit of hun ouders tot meer specifieke info zoals een uitgeweken persoon of iemand die overleed tijdens een oorlog… 

We doen dan ook een warme oproep om een ingescande foto in hoge resolutie met namen en wat wat info te bezorgen op het emailadres: [email protected].

Misschien is er in deze lastige weken wel wat meer tijd om eens naar een familiealbum of schoendoos met foto’s te grijpen. Er is wel een voorwaarde. De foto moet betrekking hebben op de deelgemeenten Bachte-Maria-Leerne, Hansbeke, Landegem, Meigem, Merendree, Nevele, Poesele, Sint-Martens-Leerne, Vinkt, Vosselare, Zeveren.

Meer info: www.landvannevele.com.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...