Deinze Industrie doet een dringende oproep naar laptops voor kansarme kinderen

Deinze Industrie vzw, de koepelorganisatie van alle bedrijven in Deinze, wil op korte termijn oude laptops bij bedrijven opvragen voor kwetsbare lagere schoolkinderen. Door COVID-19 vallen ook zij terug op afstandsonderwijs online, maar helaas hebben niet al deze jongeren een computer thuis. 

Met deze oproep wil schepen voor KMO, Industrie en IT, Norbert De Mey, via Deinze Industrie vzw hulp vragen bij bedrijven en zo deze kinderen meer kansen geven. 

VTI Deinze en 3 welzijnsorganisaties ondersteunen mee het initiatief en staan mee in voor de praktische kant van het verhaal.

Deze actie is aanvullend op de actie van minister van onderwijs Ben Weyts, die eerder gericht is op secundaire schoolkinderen.

Schepen De Mey wil dat bedrijven bijspringen om afstandsonderwijs voor iedereen haalbaar te maken, nu blijkt dat na de Paasvakantie de scholen niet zullen open gaan. Mogelijks zullen kinderen ook zomertaken moeten of willen maken.  Schepen De Mey: ‘ik geloof sterk in solidariteit in tijden van nood. Het niet hebben van een laptop is voor bepaalde kinderen een essentieel ontbrekende schakel om leerstof op te pikken en zo aan te sluiten op het werkveld later.  Daarom doe ik beroep op het werkveld en doen we via Deinze Industrie beroep op bedrijven voor een dringende inzameling van laptops. Gelukkig mogen we voor de software beroep doen op de expertise van VTI Deinze en kunnen we de juiste mensen kinderen bereiken via de welszijnsorganisaties de Zonnebloem in Nevele, vzw Contactcentrum Deinze (Voedselbank) en De Regenboog Deinze. We zijn ons ervan bewust dat een laptop niet alles oplost en dat een gerichte aanpak bijzonder belangrijk is, maar essentieel basismateriaal is zeker nodig.  Ik dank hierbij de bedrijven die ongetwijfeld wel ergens een nog bruikbare, oude laptop hebben liggen en willen schenken én zeker ook VTI Deinze en de welzijnsorganisaties’.

Praktisch

– bedrijven die oude, maar nog werkende laptops hebben kunnen melden bij [email protected] over hoeveel laptops het gaat

– wipe de harde schijf; haal bedrijfsgevoelige informatie af van de laptops; tot op niveau van de fabrieksinstellingen: basissoftware Windows (indien nodig kan VTI Deinze hierbij helpen)

– veilig inleveren op 3 dagen tijdens de kantooruren bij VTI Deinze (Leon De Clercqstraat 1 in Deinze): 20, 21 en 27 april 2020

– verdeling gebeurt via 3 welzijnsorganisaties de Zonnebloem in Nevele, vzw Contactcentrum Deinze (Voedselbank) en De Regenboog Deinze

Software

Laptops moeten geleverd worden zonder bedrijfsinformatie tot op niveau van de fabrieksinstelling, maar afhankelijk van het aantal computers wordt een cleane Windows 10 geïnstalleerd door VTI Deinze . Ook de basisscholen zelf zullen moeten meewerken door activering met login van een Office licentie en gratis internet (kan gratis bekomen worden bij Proximus en Telenet voor leerlingen zonder internet).

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...