KADE Podiumkunsten blijft creatief

KADE Podiumkunsten blijft creatief tijdens deze coronacrisis. Met diverse initiatieven blijven de leerlingen en leerkrachten actief musiceren, dansen of theater spelen maar dan wel vanuit hun kot. Er wordt vanop afstand lesgegeven, Radio Labo komt naar buiten met een eerste Kotcast en ook de sociale media staan niet stil.

“KADE Podiumkunsten sloot meer dan een maand geleden haar deuren, maar dat bleek het startschot te zijn voor enkele leuke initiatieven om de creativiteit te laten zegevieren in deze periode. De leerkrachten gingen op zoek naar mogelijkheden om hun leerlingen vanop afstand les te geven. Zo wordt er via videocall lesgegeven, worden er filmpjes en geluidsfragmenten doorgestuurd en worden teksten geschreven. En het resultaat mag er zijn, voor sommigen werd het een heuse uitlaatklep naast de nieuwe leerstof van school of het telewerken”, vertelt Trees Van Hove, schepen bevoegd voor kunstonderwijs.

De leerlingen van Radio Labo maakten dan weer hun eerste aflevering van de Kotcast. Ze laten met veel plezier hun experimenten op je los met masterclasses door grote namen uit de Vlaamse media, boeiende interviews, meeslepende radiodocu’s en meer.

Je vindt de eerste aflevering met filmjournalist Ward Verrijcken op Spotify.
Ook op de sociale media is KADE Podiumkunsten actief. Zo lopen er reeds drie uitdagingen waarbij iedereen zijn beste beentje, al dan niet letterlijk, kan voorzetten. Je kan aan de slag gaan met Beethoven’s Ode an die Freude, tongbrekers of uitdagende stretchoefeningen. Ontdek ze op de Facebookpagina! Je vindt daar enkele pareltjes zoals het Waasei van Poord en de blazers van KADE.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...