Vanaf 17 april meer afvalfracties toegelaten in recyclageparken Deinze en Landegem

Vanaf vrijdag 17 april versoepelt de regeling in de recyclageparken van Deinze en Landegem. Men kan er vanaf dan opnieuw terecht voor alle fracties met uitzondering van asbest, batterijen, elektroapparaten en textiel. Als men het bezoek kan uitstellen, moet men dat doen. Indien men toch naar het recyclagepark komt, moet men de social distancingmaatregelen in acht nemen en minstens 1,5 meter afstand houden van andere bezoekers en parkmedewerkers. Bij eventuele wachtrijen moet men in het voertuig blijven zitten.

Naar aanleiding van de coronamaatregelen werden alle recyclageparken gesloten vanaf 17 maart 2020. “De recyclageparken heropenden vorige week, maar enkel voor groenafval” zegt schepen van milieu Filip Vervaeke. “Na evaluatie blijkt dat de heropening vlot verliep, waardoor we vanaf vrijdag 17 april de regeling versoepelen. Vanaf dan kan men in de recyclageparken van Deinze en Landegem terecht met alle fracties behalve asbest, batterijen, elektroapparaten en textiel. Kan je jouw bezoek uitstellen? Dan moet je dat doen. Kom je toch naar het recyclagepark, hou dan minstens 1,5 meter afstand van elkaar. Twee meter is beter. Het aantal voertuigen dat terzelfdertijd wordt toegelaten blijft nog steeds beperkt” besluit schepen Vervaeke.

Info

https://www.deinze.be/recyclageparken

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...