Directeur Kade Beeldende Kunsten schrijft boek

Na 30 jaar als directeur van de “tekenacademie” van Deinze neemt William Ploegaert in 2021 afscheid. Maar niet zonder voor een “nalatenschap” te zorgen: het werd het boek “Over het leren van de kunst”.

“Over het leren van de kunst” verhaalt van de ontwikkeling van de auteur van argeloze debutant tot gemotiveerde en belezen leraar en uiteindelijk directeur van een academie met een visie.

In tegenstelling tot wat velen denken houdt het kunstenaarschap niet op wanneer het lesgeven begint. William Ploegaert durft zelfs te stellen dat het lesgeven op zich wel eens deel Zou kunnen zijn van het kunstwerk dat de kunstenaar wil realiseren. Dit geheel in de lijn van voortrekkers op pedagogisch en artistiek vlak. De auteur geeft vervolgens praktische voorbeelden van hoe een dergelijk inzicht tot een boeiende en bloeiende academie kan leiden. Een boek voor kunstenaars en leraars maar evenzeer voor iedereen die met kunst en onderwijs begaan is. Uitgegeven bij Politeia (politeia.be)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...