Stad Deinze geeft inwoners nog meer inspraak via online participatieplatform ‘Goed gezegd!’

Stad Deinze en het bedrijf Citizenlab slaan de handen in elkaar en lanceren vanaf 1 juli 2020 het online participatieplatform ‘Goed gezegd!’ Naast de traditionele fysieke bijeenkomsten vragen we voortaan ook online de burgers naar hun mening, zodat iedere inwoner inspraak heeft bij bepaalde projecten. Het eerste project dat aan bod komt is de publieke ruimte van Nevele.

“Stad Deinze kent reeds een lange traditie van participatie. Ze wil haar inwoners op zoveel mogelijke manieren betrekken bij het beleid of bij specifieke projecten zoals bijvoorbeeld het project ‘Deinze 2020’ en het burgerparticipatieproject ‘Als je ’t mij vraagt’. Tot nu verliep de participatie vooral via fysieke inspraakvergaderingen. Nu wil het stadsbestuur meer inzetten op digitale participatie” zegt burgemeester Jan Vermeulen. “Stad Deinze en Citizenlab slaan daarvoor de handen in elkaar en lanceren vanaf 1 juli een online participatieplatform dat zowel voor externe als interne participatie kan worden gebruikt. Op dit platform kun je als burger een idee achterlaten of een vraag stellen over een lopend project en heb je inzage in participatieve projecten die in het verleden uitgevoerd zijn.  Ook het stadspersoneel kan dit platform gebruiken voor interne inspraakprocessen of om mensen bij een plan of project te betrekken”.

Publieke ruimte Nevele

Het eerste project waarmee het nieuwe online participatieplatform Goed gezegd! aan de slag gaat, is het dorpskernvernieuwingsproject van Nevele. Het stadsbestuur wil in deelgemeente Nevele een duurzame en innovatieve dorpsontwikkeling realiseren waarin de publieke ruimte en de publieke gebouwen centraal staan. Door de burgers maximaal te betrekken bij dit project wenst het bestuur tot een lokaal gedragen toekomstverhaal te komen. Het project ging vorig jaar van start met een participatieavond waarop Nevelaars uitgenodigd waren en waarop ze hun voorstellen en ideeën mochten geven over de toekomstige inrichting van hun dorp. PTArchitecten ging met deze input aan de slag om een analyse voor de publieke ruimte en enkele strategische sites in de dorpskern op te maken. We koppelen nu de tussentijdse resultaten graag terug naar de bevolking via het online platform Goed gezegd!

Registreer je vanaf 1 juli op goedgezegd.deinze.be, ontdek de laatste stand van zaken en geef je mening!

Info

Dienst participatie – 09 381 95 00 – [email protected]

www.goedgezegd.deinze.bewww.deinze.be/publieke-ruimte-nevele-en-lovelingbrug

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...