Masterplan Hansbeke nog minstens 5 jaar in de diepvries.

Het realiseren van het masterplan voor Hansbeke zal zo’n 1.750.000 euro kosten. Voor de volgende 5 jaar voorziet het stadsbestuur in haar begroting daar 250.000 euro voor. Kristof Van Den Berghe stelt vast dat er de volgende 5 jaar zo goed als NIETS zal gebeuren.

Het realiseren van het masterplan voor Hansbeke zal zo’n 1.750.000 euro kosten. Voor de volgende 5 jaar voorziet het stadsbestuur in haar begroting daar 250.000 euro voor. Het masterplan Hansbeke bevat een globale kostenraming die uitkomt op 1,75 miljoen euro (excl btw  en rioleringswerken). Het plan omvat de vernieuwing van de dorpsstraat, het dorpsplein en de parksite van het cultuurhuis. Kristof Van Den Berghe zag in de meer jaren begroting maar 250.000 euro die hiervoor is vrijgemaakt. Navraag leerde hem dat er wel degelijk geen grootsere plannen zijn.

Kristof Van Den Berghe van GroenRood: ‘Na jaren werken in het dorp ifv. de rondweg gaan ze nog eens minstens 5 jaar wachten om goed aan de dorpsstraat/plein en site cultuurhuis te beginnen. Dit is lachen met de inwoners en de middenstand. Is het onkunde van het stadsbestuur of is de stadskas leeg?  Wie weet het…het masterplan ligt in ieder geval al jaren klaar. Met GroenRood vragen we om deze werken prioritair te maken. In plaats van een dorpskern te laten verloederen en doodbloeden, ga in overleg met de inwoners en voer het masterplan nu uit! Wij roepen de burgemeester en de betrokken schepen op om in alle eerlijkheid te communiceren over de plannen voor Hansbeke. Stop met raadsels te verkondigen op de gemeenteraad en neem ook je ver wonende burgers ernstig.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...