3 jongeren zorgen voor nieuwe hippe zomerbar in Deinze

Dit weekend opent er een nieuwe zomerbar in Deinze. Het terras van Bruno op het Sint-Poppoplein wordt uitgebaat door 3 jongeren. Ze willen het vakantiegevoel in eigen stad waarmaken door een zomerse plek te creëren in hartje Deinze. 

Sander Van De Putte, Elise Moelaert en Eva Van De Putte hebben dit jaar geen gewone vakantiejob. Ze staan aan het roer van hun eigen zomerbar Flow. Wat begon als een los idee kwam al snel tot concrete plannen. “We zochten naar een vakantiejob, maar door corona zijn er veel minder te vinden. We bedachten ons dat we zélf onze job konden maken. Wat eerst een fantasie was is snel werkelijkheid geworden” legt Sander uit. Ondertussen zijn de banken in elkaar getimmerd, de kaart opgesteld en planten aangekocht. “De grote O is een knipoog naar BrunO, we mogen zijn terras en enkele faciliteiten gebruiken. We zijn blij dat we deze unieke kans krijgen. “ zegt Elise.

De drie willen meer zijn dan “het terras voor den Bruno”. Ze kleden de plaats aan zodat er een tropische en ontspannen sfeer hangt. De jongeren zorgen voor een divers drankenaanbod. Cocktails, mocktails en gin tonics ontbreken dan ook niet op de kaart. “Het is belangrijk dat we ook leuke alcoholvrije drankjes aanbieden. We hebben dan ook lang gezocht naar een goed recept voor de perfecte mocktail. “ vertelt Eva. Ook het logo van Meer van Zonder, een campagne van Drugpunt die ijvert voor een kaart met alcoholvrije alternatieven, prijkt op de kaart.

De opening staat gepland voor zaterdag 4 juli om 16u, maar daarvoor hebben ze goed weer nodig. “Alles gebeurt buiten, dus onze openingsuren zijn afhankelijk van het weer. We hopen dus op een zonnige zomer” lacht Elise.

In het water naast de zomerbar liggen de bootjes van het botenverhuurbedrijf BoooT. Binnenkort zullen de jongeren van Flow ervoor zorgen dat iedereen die een bootje huurt alle informatie heeft. “Na de boottocht kunnen ze nagenieten op ons terras” oppert Sander.  

Ze vinden het alledrie spannend om zo’n grote uitdaging aan te gaan, maar hebben er ook veel zin in. De zomer van 2020 is nog lang niet verloren.

Flow is open van donderdag tot zondag. Actuele openingsuren vind je op de Facebook en Instagram pagina

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...