82 nieuwe coöperanten investeren in de Wassende Maan

Op amper 6 weken tijd sloten meer dan 80 nieuwe coöperanten zich aan bij de coöperatie van De Wassende Maan. Deze succesvolle kapitaalsverhoging zet het licht op groen voor de verdere uitbouw van een duurzame toekomst van de bioboerderij.

Als pionier in de biolandbouw wil De Wassende Maan steeds vooruit. Het biodynamische bedrijf in Astene groeide sinds de oprichting in 1979 gestaag tot een vaste waarde in de biosector in Oost-Vlaanderen. De markt veranderde snel doorheen de jaren, en telkens maakte het bedrijf duurzame keuzes om mee te groeien. Vandaag zijn consumenten meer en meer op zoek naar gebruiksgemak en flexibiliteit. Om duurzaam verder te innoveren naar een klantgerichte toekomst zijn daarom grotere investeringen nodig.

Na de lancering eind mei kon De Wassende Maan op amper 6 weken tijd de kapitaalronde succesvol afsluiten. De coöperatieve verwelkomde 82 nieuwe coöperanten. Ook veel bestaande coöperanten tekenden in op bijkomende aandelen. Voorzitster Chris Maryns van de raad van bestuur: “Deze duurzame symbiose met de klanten is van grote waarde voor ons bedrijf. Wat de bioboer oogst, met levering recht bij de klant, wordt zichtbaar naar waarde geschat.”

Door middel van het nieuwe kapitaal zullen grote investeringen mogelijk worden, zoals o.a. een update van de gebruiksvriendelijke software en webshop bij het abonnement op bioboxen. In 2021 staat een verdubbeling in oppervlakte en winkelgemak van de biowinkel op de boerderij op de planning. Op de akkers willen de boeren de biogronden uitbreiden en de werkwijze innoveren om aan nieuwe noden tegemoet te komen.

Tijdens coronatijden vonden véle nieuwe klanten de weg naar De Wassende Maan. Het draagvlak voor korte keten is duidelijk gegroeid. Meer en meer mensen staan stil bij de herkomst, gezondheid en duurzaamheid van voeding. Het grote succes van de kapitaalsverhoging lijkt volledig te passen in deze ‘switch’ in de maatschappij. Algemeen coördinator Jan Vanhuysse vond het overweldigend hoeveel mensen in deze onzekere tijd de weg naar de lokale korte keten hebben gevonden: “Zowel de biobox als de winkel kenden een toevloed aan nieuwe klanten. Meer en meer lijkt dit een duurzame verbinding tussen boerderij en de burger te worden. Het succes van de kapitaalsverhoging is onze kers op de taart. Dat plaatst ons allen ook voor de grote verantwoordelijkheid alle klanten wekelijks superverse kwaliteit te garanderen!”.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...