Jong geleerd bij Praktijk Groei

Het belang van mentaal en psychisch welbevinden van kinderen en jongeren wordt vaak nog onderschat, dat is wat Sarah van Praktijk Groei vindt. In het begin van dit jaar richtte ze in de Karel Picquélaan een praktijk op waarmee ze dit taboe graag wil helpen doorbreken op een toegankelijke en luchtige manier.

Het aanbod van Praktijk Groei bestaat uit zowel een groepsaanbod als een individueel aanbod. Enerzijds is het gericht op het (preventief) versterken van het “goed in je vel”-gevoel van kinderen en jongeren. Zo wordt er gewerkt aan positief leren denken, leren uitdrukken van emoties, doen groeien van zelfvertrouwen, leren opkomen voor zichzelf… Je kan jouw zoon of dochter aanmelden voor individuele begeleiding, maar kan evengoed intekenen op een workshop of training in groep.

Zo start er in augustus een zomerreeks waarbij Sarah gedurende 5 zaterdagen een groepje kinderen leert denken volgens een groeimindset: van “ik kan het niet” naar “ik kan het NOG niet, maar ik kan het wel leren”. Omdat ze het belangrijk vindt dat de context van de kinderen zo goed mogelijk wordt betrokken, omvat de zomerreeks ook een online lezing voor de ouders waarin tips worden gegeven om de kinderen na de zomerreeks hierin te blijven ondersteunen. In september worden ook 2 weerbaarheidstrainingen (voor 9- tot 12-jarigen en voor 13- tot 17-jarigen) georganiseerd volgens de methodiek van Rots en Water. Doorheen 8 sessies groeien de deelnemers in het hebben van zelfvertrouwen, zelfrespect, zelfcontrole, zelfverdediging en weerbaarheid.

Daarnaast kan je bij Praktijk Groei ook aankloppen voor ondersteuning bij het leren leren en studeren. Leren op een efficiënte én effectieve manier is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Op heel wat scholen wordt hier steeds meer aandacht aan besteed, maar soms volstaat dit nog niet. Sarah geeft jouw kind hierbij een extra duwtje in de rug door samen te bekijken waar het nog beter of anders kan. Op regelmatige basis worden ook workshops georganiseerd omtrent dit thema. Onderwerpen zoals leren plannen, mindmappen en het aanleren van geheugentechnieken komen hierbij aan bod. En in september start ook een training waar jouw kind (vanaf 9 jaar) in 10 lesjes blind leert typen op een toffe manier.

Je merkt het al… Je kan bij Praktijk Groei terecht als je als ouder op zoek bent naar ondersteuning om jouw kind figuurlijk te laten groeien. Alle kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar zijn welkom, net zoals hun ouders (voor bijvoorbeeld opvoedingsondersteuning) en vanaf september ook hun leerkrachten. Praktijk Groei organiseert in het najaar namelijk ook een aantal vormingen voor onderwijsprofessionals die betrekking hebben op de thema’s die in Praktijk Groei aan bod komen.

Voor meer info kan u een kijkje nemen op de website www.praktijkgroei.be of een mailtje sturen naar Sarah via [email protected]. Leuk weetje: Praktijk Groei heeft ook een webshop waar je een aantal toffe en handige spullen kan kopen die het gezinsleven versoepelen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...