Twee extra, veilige kermisdagen in Deinze

De zomerfoor wordt dit jaar op een veilige manier georganiseerd op de Brielpoortparking. Oorspronkelijk zouden de kermisattracties er staan tot 2 augustus. Het stadsbestuur besliste echter om twee extra kermisdagen te voorzien, waardoor de attracties er tot en met dinsdag 4 augustus te bezoeken zijn. Het dragen van een mondmasker is verplicht en er worden slechts een beperkt aantal  bezoekers tegelijkertijd per attractie toegelaten. In totaal mogen er maximum 200 bezoekers tegelijkertijd op de kermis zijn.

De zomerfoor ging van start op 24 juli en verhuisde van de Markt naar de Brielpoortparking. De stad en de foorreizigers organiseerden de kermis zodat een bezoek in alle veiligheid kan gebeuren. “We willen de foorreizigers belonen voor de goede organisatie en de thuisblijvers langer de mogelijkheid bieden om een leuke, veilige uitstap te maken” stelt schepen van feestelijkheden Bruno Dhaenens. “Daarom beslisten we om twee extra kermisdagen toe te staan. De kermis is tot en met dinsdag 4 augustus om 22 u. te bezoeken. Op vrijdag en zaterdag tot 23 u. en op maandag en dinsdag tot 22 u.”

“De huidige veiligheidsvoorschriften blijven van kracht” vult burgemeester Jan Vermeulen aan. “Het dragen van een mondmasker is verplicht, net als anderhalve meter afstand houden. Daarom wordt er slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd per attractie toegelaten. In totaal mogen er maximum 200 bezoekers tegelijkertijd op de kermis zijn. Aan ieder kraam wordt er ontsmettende alcoholgel aangeboden.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...