Plant jij ook een boom voor een held?

Vlak na de lockdown besloten enkele burgers om het burgerinitiatief www.bedanktmerci.be op te zetten waarmee ze heel concreet Coronahelden willen steunen. Zij namen het initiatief voor het heldenbos.

Het heldenbos wil mensen die zich engageren voor anderen een blijvend en levend monument bezorgen in de vorm van een bos. Voor 5 euro koop je een boom voor je corona-held. Het bos staat in Moerbeke en zal aansluiten bij het bestaande Wullebos.

Fenne Commere van GroenRood: ‘Wij  kopen een boom aan voor elk van onze deelgemeenten. Elke boom vertegenwoordigt de helden uit zijn deelgemeente. De verplegenden, poetsmensen, koks, dokters, kinesisten en andere mensen die actief zijn in ziekenhuizen, rusthuizen en instellingen maar ook de mensen uit de voedingswinkels, de postmensen, het onderwijs en alle andere sectoren die uitzonderlijk werk deden in moeilijke omstandigheden. Onze coronahelden zijn dag en nacht voor ons in de weer.

We moeten hen laten zien dat we hun inzet appreciëren. Nu. Maar ook later. Tegelijk merken we dat mensen in moeilijke tijden massaal de natuur in trekken. We zoeken rust en ontspanning in parken, gaan wandelen in natuurdomeinen en bossen en verkennen onze eigen regio per fiets. Daarom willen we een monument oprichten. Geen monument van steen of brons, maar iets dat leeft en groeit. We planten samen een bos voor deze helden: als groeiend eerbetoon en als blijvend symbool van ons geloof in de toekomst.’
Als jij ook een persoonlijke held wil steunen kan dat via www.heldenbos.be.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...