Nog niets gepland om te doen met de kids, ga dan eens kamperen in eigen streek.

Voor een echte staycation moet je toch niet ver rijden? De mensen die nu overnachten op camping Groeneveld dachten er ook zo over en hadden geen zin om uren te reizen om te genieten. Wij gingen even langs en zagen dat de franse campingsfeer ook hier aanwezig is! Alleen de vervelende krekels ontbraken.

Camping Groeneveld in Bachte-Maria-Leerne al jaren de vaste stek voor “De vrienden van Groeneveld” een kleine groep (jaarverblijvers met vaste caravan) die er rust, kalmte en ontspanning vinden, midden in het groen dichtbij het kasteel van Ooidonk en dichtbij de oude Leiemeanders. Daarnaast zijn er ook jaarlijks heel veel internationale passanten met caravan, campers of tenten. Er zijn ook verschillende trekkershutten. Een aantal wandelaars en fietsers komen er genieten van een streekbier, een ijsje of een kleine microgolf maaltijd, de zomerbar met speeltuin en petanque terreinen is open voor IEDEREEN.

Dit jaar zijn er een pak nieuwe klanten, wij spraken er een paar. Ons doel was een paar nederlanders te spreken maar de eerste die we spraken waren, je raadt het nooit: Deinzenaren die op vakantie in eigen land.. euh op vakantie in eigen stad waren 🙂

“Ja we wonen op de markt en op marktdagen gaan we graag 6 km verder en voelen we de stilte op onze vaste campingplaats”, ze wonen reeds jaren boven Elektro Mac op de Markt in Deinze. Ook zij genieten van de rust en de gezelligheid van de camping.

Pierrot, Gentenaar met roots in Leerne

De volgende die we tegenkwamen is Pieter Braet, ook met een vaste staanplaats en beter gekend als Pierrot. Als Gentenaar met een aparte job, knuffelcoach, zoekt hij regelmatig de rust op, maar na wat langer praten was het een Leernenaar die altijd op ’t dorp heeft gewoond. Er zijn slechtere werkplekken hé :).

Nederlandse die camping zocht in de buurt van Kruisem

Afra is op vakantie met haar man en haar 2 dochters. Het nederlandse gezin zocht een camping in de buurt van Kruishoutem omdat haar man, een archeoloog, een opdracht tot en met november in de gemeente Kruisem moet uitvoeren. Hij en zijn 2 dochters waren aan het werk op de site rond de kerk van Kruishoutem. Afra maakt Engelstalige artikels rond armoede in Amerika.

Organisator van de Gentse Feesten caravaanuittocht

De familie Strik, een nederlandse familie die hun kleindochters komen bezoeken en al jaren de caravaanuittocht organiseren “De Gentse Feesten caravantocht”, hun dochter getrouwd met een belgische man hebben zich gesetteld in Gentbrugge. Al 20 jaar organiseert Mr. Strik de caravaanuittocht met staanplaats in Groeneveld. De waarden van camping Groeneveld vonden ze fantastisch. Mensen die moeilijk aan werk geraken krijgen klusjes van de stichting, mensen die het financieel moeilijk hebben en niet op reis kunnen mogen 1 keer in het jaar naar de camping komen, met de jaar opbrengsten worden de werknemers van de camping betaald, zo heb je Eric die al jaren het gras afrijdt en klusjes doet.

En dan hebben we de uitbater, Folkwin. Hij was super trots aan het vertellen. “Je moest hier dinsdag geweest zijn op de nationale feestdag, Freddy Wally heeft opgetreden voor nederlanders en belgen die samen onze nationale feestdag vierden, ze wapperden met belgische vlagjes.” Hij had door de aankondiging van de 2de corona golf reeds wat annulaties van kampeerders die 2 à 3 weken kwamen kamperen.

Hé, maar er is nog genoeg plaats!

Wie wil kan al met de tent voor 6€ + 5€ per persoon overnachten, of slapen in hut van 2 of 4 kost +- 43€ + €2 electriciteit. Ook op staycation in Deinze, bezoek de website van Camping Groeneveld of telefoneer naar Inge 09 380 10 14 De camping is gelegen in de Groenevelddreef 14, 9800 Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...