Deinse zangeres Meskerem Mees in september op jarDeins

De talentvolle Deinse zangeres Meskerem Mees treedt op donderdag 17 september op in jarDeins. Met haar debuutsingle Joe heeft de 20-jarige singer-songwriter een earcatcher van formaat te pakken. Met dit nummer stond ze enkele weken aan de top van De Afrekening op StuBru. 

“Ze heeft de soul van Nina Simone, de panache van Joni Mitchell, de frisheid van Jade Bird en een stemgeluid zo puur als bronwater”, vertelt Rutger De Reu, schepen van cultuur. “Singer-songwriter Meskerem Mees, een grande dame van twintig uit Merendree met Ethiopische roots, neemt je bij je nekvel en laat je niet meer los. Meskerem beschikt over een talent waarop alleen de grootsten kunnen terugvallen. Louter met behulp van haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van haar buddy Febe Lazou, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Haar melodieën blijven hangen en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast.”

Ze schrijft momenteel nummers voor een nieuw album dat volgend jaar uitkomt. Maar ondertussen kunnen we alvast genieten van haar prachtige stem op het podium in jarDeins. Het concert was gepland in De Klaproos in Landegem, maar kan omwille van de huidige veiligheidsmaatregelen daar niet plaatsvinden en verhuist naar open lucht in de voortuin van Leietheater. De ticketverkoop start op donderdag 20 augustus en gebeurt in bubbels van 4, 3, 2 of alleen. 

Veiligheidsmaatregelen

Ook bij dit concert wordt er rekening gehouden met de vooropgestelde veiligheidsmaatregelen. De tuin is afgebakend met 200 strandstoelen, waarin plaatsgenomen kan worden in bubbels per 2, 3 of 4 of alleen. Tussen de verschillende bubbels zal de vooropgestelde veilige afstand van 1,5 meter voorzien zijn. Daarom worden er ook enkel tickets in bubbels verkocht. Vanaf het betreden van het terrein wordt gevraagd om zelf alle maatregelen in acht te nemen: mondmasker dragen, handen ontsmetten, looprichting respecteren. Hou er rekening mee dat je pas naar binnen kan als de bubbel compleet is. Ook op zomeravonden kan het fris worden, dus raden we aan een warme trui, dekentje en kussen mee te brengen. Eigen drank en versnaperingen in een frigobox worden toegelaten. 

jarDeins in september

Ook in september loopt het zomerprogramma jarDeins nog verder, met films op donderdag- en vrijdagavond (telkens om 20.30 u.) en een concert op zaterdag. Het volledige programma vind je online op www.leietheater.be.

Praktische info jarDeins:

Tickets Meskerem Mees: 16 euro per persoon – tickets per bubbel van 4, 3, 2 of 1.

Deuren: gaan open vanaf 20.00 uur. 

Aanvang concert: 20.30 uur.Locatie: tuin tussen Leietheater en Leiespiegel, op de hoek van Brielstraat en Lucien Matthyslaan.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...